O companie aeriană își va cântări pasagerii înaintea zborurilor. Care este motivul

0
Publicat:

O companie aeriană a anunțat că începând de luna viitoare își va cântări toți pasagerii pentru a putea opera eficient aeronava, scrie CNN precizând că datele vor rămâne confidențiale.

Pasageri îmbarcați într-un avion, fotografiați din spate
O companie aeriană își va cântări toți pasagerii

Autoritatea Aviației Civile din Noua Zeelandă cere companiei sale aeriene naționale să cântărească pasagerii care pleacă cu zboruri internaționale de la Aeroportul Internațional Auckland începând cu data de 2 iulie 2023, scrie CNN.

Programul, pe care Air New Zealand îl numește un sondaj privind greutatea pasagerilor, este o modalitate de a colecta date despre sarcina și distribuția greutății pentru avioane, a spus compania aeriană.

„Cântărim tot ceea ce se află pe aeronava – de la încărcătură la mesele de la bord, până la bagajele din cală”, a declarat Alastair James, specialistul în îmbunătățirea controlului sarcinii al companiei aeriene, într-un comunicat. „Pentru clienți, bagaje pentru echipaj și bagaje de mână, folosim greutăți medii, pe care le obținem în urma acestui sondaj.

Cu toate acestea, greutatea este un lucru personal pe care nu toată lumea dorește să-l dezvăluie. Pentru a proteja confidențialitatea persoanelor, compania aeriană spune că a făcut datele anonime.

Călătorilor li se va cere să stea pe un cântar digital atunci când fac check-in pentru zborul lor. Informațiile despre greutatea lor sunt apoi trimise persoanelor care stochează datele sondajului, dar nu vor fi vizualizate pe ecranul agentului care efectuează check-in-ul

De asemenea, își vor pune bagajele pe un alt cântar identic pentru cântărire separată a bagajelor.

Știm că a păși pe cântar poate fi descurajant. Dorim să asigurăm clienții noștri că nu există niciun afișaj vizibil nicăieri. Nimeni nu vă poate vedea greutatea, nici măcar noi”, a spus James.

Nu este prima dată când Air NZ le-a cerut pasagerilor să urce pe cântar înainte de a se îmbarca la zborurile lor. Pasagerii interni au participat la un sondaj în 2021, dar cel pentru călătorii internaționali a fost amânat din cauza pandemiei.

Printre persoanele cărora li se poate cere să participe la sondaj se numără cei care călătoresc cu zborul direct de la Auckland la aeroportul JFK din New York.

Ruta emblematică de 17 ore a fost lansată în toamna anului trecut, ca pilon al strategiei Air NZ post-pandemie. Este, de asemenea, unul dintre cele mai lungi zboruri din lume.

Pentru ca avioanele să își îndeplinească misiunea de a sfida gravitația, este important ca piloții să cunoască greutatea și echilibrul aeronavei încărcate.

În prezent, companiile aeriene folosesc "masa presupusă", estimând greutatea totală a pasagerilor prin utilizarea unor cifre prestabilite.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite