Nu-i uşor să fii bogat: cum influenţează tabieturile succesul în afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele bogate ţin la tabieturile lor şi este foarte greu să le scoţi din acest tipar. FOTO: Shutterstock
Persoanele bogate ţin la tabieturile lor şi este foarte greu să le scoţi din acest tipar. FOTO: Shutterstock

Trezeşte-te devreme. Fă sport şi citeşte. Fă-ţi mereu o listă de priorităţi şi actualizeaz-o pe parcursul zilei. Nu trage de timp în pauza de prânz şi obişnuieşte să ţii cont de caloriile pe care le consumi la fiecare masă. Nu bârfi şi fă-ţi timp pentru activităţi de voluntariat. Cum, nu faci încă parte din pătura superioară a societăţii? Persoanele cu venituri peste medie girează câteva obiceiuri care garantează succesul pe plan profesional.

„Am realizat că este mai degrabă vorba de obiceiurile zilnice, activităţile, acestea sunt motivele din spatele bogăţiei sau a sărăciei tale şi nu ceea ce se întâmplă în afaceri”, spune Tom Corley. 

Consilier financiar, acesta şi-a petrecut ultimii cinci ani observând peste 350 de oameni „bogaţi” şi „săraci”, analizând felul în care aceştia trăiesc, lucrează şi dorm. Totul este explicat pe larg în cartea pe care a publicat-o în urma acestui studiu, „Rich Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals/ Obiceiuri bogate: obiceiurile zilnice pentru succes ale persoanelor înstărite”. 

În cartea lui Corley, cele două categorii au fost analizate în funcţiile de criteriile şi de media societăţii americane. Astfel, „bogaţi” sunt consideraţi cei cu venituri anuale egale sau mai mari de 160.000 de dolari şi care deţin deja averi de cel puţin 3,2 milioane de dolari, iar „săracii” sunt cei cu venituri anuale mai mici de 30.000 de dolari şi cu active mai mici de 5.000 de dolari. 

Studiul lui Corley a scos la iveală câteva statistici surprinzătoare. 

Trezeşte-te devreme

44% din bogaţii care au participat la studiu se trezesc la ora 6.00 dimineaţa. În cele două-trei ore înainte să plece la birou, se concentrează pe îmbunătăţirea personală, citesc materiale educative, ziare, publicaţii şi bloguri specializate în business. Înainte să plece îşi fac timp şi pentru un antrenament fizic, despre care Corley spune că-i face mai productivi. 

Fă-ţi liste

Atunci când ajung la birou, bogaţii nu pierd deloc timpul. Mulţi îşi fac liste cu îndatoririle zilnice şi duc la bun sfârşit 70% din punctele de pe acestea. Totodată, 70% din persoanele înstărite care au fost observate de Corley îşi fac liste cu obictivele pe termem lung. 

Fără pauze lungi şi dese

Între obiceiurile bogaţilor nu se regăsesc prânzurile relaxate şi preungite. De fapt, 55% dintre aceste persoane se folosesc de pauza de prânz pentru a socializa, a-şi crea legături profesionale şi a încheia afaceri. 

Numără-ţi caloriile

„Oamenii bogaţi sunt oameni sănătoşi. Pentru oamenii bogaţi, a fi sănătos înseamnă că poţi să faci şi mai mulţi bani”, explică autorul. Majoritatea celor din această categorie îşi limitează consumul de alcool şi de alimente nesănătoase la 300 de calorii pe zi. „Dacă sunt sănătoşi, au mai puţine zile în care problemele de sănătate îi împiedică să-şi facă treaba, fac sport, au mai multă energi, îşi menţin starea de sănătate pentru întreaga viaţă astfel încât să poată avea cariere mai lungi.”

Nu bârfi

79% din cei cu venituri scăzute urmăriţi de Corley recunosc că bârfesc. Doar 6% din bogaţi spun că fac asta. 

Stai mai puţin pe Facebook

După o zi de muncă, nu sta ca o legumă în faţa televizorului, dar nu te duce nici în cel mai apropiat bar. Cei mai mulţi dintre bogaţi îşi dedică serile socializării profesionale şi activităţilor de voluntariat. În acelaşi timp, un procent ridicat dintre persoanele cu venituri mici îşi pierd serile pe internet şi petrec zilnic timp pe Facebook. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite