Niţă, la Forumul Energii Curate: Încercăm să găsim o schemă prin care să sprijinim consumatorii industriali de gaze naturale şi energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, a discutat cu oficialii Comisiei Europene pentru a găsi o soluţie de sprijin pentru consumatorii industriali de gaze naturale şi energie electrică FOTO Marian Iliescu
Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, a discutat cu oficialii Comisiei Europene pentru a găsi o soluţie de sprijin pentru consumatorii industriali de gaze naturale şi energie electrică FOTO Marian Iliescu

România negociază cu oficialii Comisiei Europene găsirea unor scheme de sprijin pentru industrie în domeniul gazelor naturale şi a energiei electrice, a declarat Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie, la Forumul Energii Curate, organizat de către Adevărul Group.

„Încercăm să găsim o schemă de sprijin pentru consumatorii de gaze naturale. Ar fi bine dacă am reuşi implementarea acestei scheme în 2014. Dar ştiţi bine că discuţiile durează“, a afirmat ministrul.

„Am discutat şi comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger: dacă vrem că Europa să aibe şi industrie, trebuie să găsim formule de sprijinire a marilor companii de gaze naturale şi energie electric“, a completat el.

Niţă a dat că exemplu SUA, unde industria are la dispoziţie gaze la 113 dolari mia de metri cubi, faţă de Europa, unde preţul este în jur de 400 de dolari.

Oficialul a mai spus că Fondul Monetar Internaţional (FMI) a fost de acord cu prelungirea cu un an a termenului pentru realizarea liberalizării preţurilor la gazele naturale pentru industrie. Acest termen era anterior fixat pentru sfârşitul anului 2014, acum este pentru sfârşitul lui 2015.

Niţă a mai spus, la Forumul Energii Curate, că România trebuie să dezvolte producţia de energie electrică indiferent dacă în acest moment consumul nu acoperă producţia. 


Energiile curate, în atenţia experţilor

Oficialităţi de top, specialişti în energie, dar şi consultanţi, bancheri şi reprezentanţi ai pieţei de capital dezbat astăzi principalele tendinţe în sectorul energiilor curate, în sectoarele hidro şi nuclear. Noile politici energetice ale României şi trendurile din acest sector în contextul reevaluării strategiei ţării noastre sunt temele directoare pe care le dezbat astăzi oficialităţi din sectorul de profil şi specialiştii reuniţi la Forumul „România 2020: Politici sustenabile pentru energii curate hidro&nuclear“, organizat de Adevărul Group.

Printre cei care participă la dezbatere se numără Constantin Niţă – ministrul delegat pentru Energie, Remus Borza – preşedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, Daniela Lulache – director general al Nuclearelectrica, Nicolae Havrileţ - preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi Ludwik Sobolewski – directorul executiv al BVB.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite