Nissan Motor va investi 725 milioane de dolari în noua divizie de vehicule electrice a Renault

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nissan Motor va investi circa 725 de milioane de dolari în noua divizie de vehicule electrice a Renault, potrivit publicației japoneze Yomiuri Shimbun, transmite Reuters.

Logo Renault
Nissan Motor va investi în noua divizie de vehicule electrice a Renault

Producătorul auto japonez a stabilit joi condiţiile unui contract de revizuire a parteneriatului cu Renault şi a convenit cu partenerul său francez asupra sumei care va fi investită în unitatea de vehicule electrice Ampere, a scris Yomiuri.

Un purtător de cuvânt al Nissan a declarat că discuţiile despre contract, inclusiv suma investiţiei, nu au fost încă finalizate.

”Se poartă discuţii între cele două companii, dar încă nu s-a ajuns la un acord”, a spus purtătorul de cuvânt.

Nissan şi Renault se aşteaptă ca valoarea întreprinderii Ampere să ajungă la 8 până la 10 miliarde de euro, iar rata investiţiilor Nissan să fie probabil sub 10% din această sumă, a scris Yomiuri, citând persoane care cunosc acest subiect.

Aceasta ar fi sub limita maximă de 15% stabilită de Nissan în februarie pentru investiţie.

Un director al Nissan va face parte din noua companie, a relatat ziarul, adăugând că anumite restricţii vor fi impuse asupra gestionării proprietăţii intelectuale de la producătorul auto japonez.

După luni de discuţii intense, Nissan şi Renault au căzut de acord în ianuarie asupra revizuirii alianţei lor vechi de două decenii, care va face ca Renault să-şi reducă participaţia la Nissan la 15%, de la aproximativ 43%, pentru a le pune pe o poziţie de egalitate.

Parteneriatul, care a crescut pentru a include membrul junior Mitsubishi Motors, a fost fondat în 1999. 

În noiembrie 2022, Renault Group anunța că va deveni o companie auto de nouă generație (Next Generation) bazându-se pe 5 entități specializate pe noile lanțuri de valoare:

Ampère: o structură dedicată vehiculelor electrice.

Power: o ramură dedicată vehiculelor termice ale mărcilor Renault, Dacia și Renault LCV (vehicule utilitare ușoare).

Alpine: divizia sportivă devenind „un brand exclusiv, cu zero emisii și global”.

Mobilize: un brand care reunește activitățile financiare ale grupului (fostă RCI Bank & Services), dar și noi soluții de mobilitate, energie și servicii de date.

The Future Is NEUTRAL: „Prima companie din industria auto dedicată economiei circulare de 360 de grade”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite