Mogo România lansează o platforma de educație financiară

0
Publicat:

Mogo România, un fintech care finanțează achiziția autovehiculelor second-hand, lansează un ghid online de educație financiară pentru a educa clienții despre planificarea personală a bugetului și importanța deciziilor financiare informate.

Mogo România lansează o platforma de educație financiară.
Mogo România lansează o platforma de educație financiară.

Prin această platformă, utilizatorii pot obține o imagine de ansamblu asupra situației lor financiare, primind date referitoare la gradul de îndatorare, costul vieții, rezerva de bani și potențialul de împrumut.

Ghidul de educație financiară, lansat și la nivelul Eleving Group, compania mamă a Mogo IFN, reprezintă un pas important în strategia companiei de a atrage atenția asupra necesității educației financiare și metodelor de creditare responsabilă. În România, doar 8% din populație are cunoștințe financiare elementare, așa cum reiese dintr-un studiu realizat de Institutul de Economie Mondială al Academiei Române, ceea ce se traduce prin faptul că românii nu au dezvoltat suficiente abilități pentru gestionarea eficientă a finanțelor. Astfel, gradul lor de îndatorare poate atinge cote înalte, care în timp pot periclita situația financiară. 

În acest context, Mogo pune la dispoziția consumatorilor resursele necesare pentru a fi întotdeauna informați și a putea face alegeri responsabile.

Instrumentul de educație financiară poate fi utilizat de oricine dorește să acceseze orice tip de împrumut sau să-și evalueze situația actuală a creditului. Pentru a afla aceste informații, utilizatorul trebuie să răspundă la câteva întrebări referitoare la venitul său lunar, nivelul economiilor, banii alocați pentru angajamente recurente de plată sau rambursarea creditului, iar platforma va calcula automat raportul datorie-venit, utilizat de instituțiile financiare pentru acordarea creditelor.

În plus, platforma conține o serie de articole de blog educative, cu informații precum reducerea impactului inflației asupra bugetului, evitarea fraudelor, gestionarea finanțelor și a datoriilor, sfaturi despre educație financiară și cereri de finanțare. De altfel, instrumentul este valabil la nivelul tuturor țărilor în care activează Eleving Group, Letonia, Lituania, Georgia, Estonia, Armenia, România, Moldova, Belarus, Uzbekistan, Kenya și Uganda.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite