Ministrul Energiei anunţă că se vor aloca fonduri pentru plata restanţelor la energia termică. Cine sunt principalii beneficiari ai acestei măsuri de sprijin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis, vineri, că se lucrează la o Hotărâre de Guvern pentru a veni în sprijinul primăriilor, urmând a fi alocate fonduri de la buget pentru plata restanţelor la energia termică.

Potrivit ministrului, de această formă de sprijin vor beneficia locuitorii din Bucureşti şi Constanţa, dar şi din alte localităţi care se confruntă cu disfuncţionalităţi în livrarea energiei termice.

Virgil Popescu a participat, vineri, la o întâlnire de lucru la care au fost prezenţi şi premierul Nicolae Ciucă, ministrului Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila-Zoltán Cseke, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, dar şi primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac.  

Conform datelor transmise de ministrul Energiei, în cadrul acestei întâlniri primarii celor două municipii au prezentat problemele cu care se confruntă sistemele de producţie şi distribuţie a energiei în sistem centralizat.

„Ca soluţie imediată, pentru a sprijini autorităţile locale, la nivelul Guvernului va fi iniţiat un proiect de Hotărâre prin care să fie alocate, în cursul acestui an bugetar, fonduri guvernamentale unităţilor administrativ-teritoriale, pentru plata restanţelor la energia termică. De această formă de sprijin vor beneficia locuitorii din Bucureşti, Constanţa, precum şi din alte localităţi care se confruntă cu disfuncţionalităţi în livrarea energiei termice”, a transmis Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.  

Potrivit acestuia, discuţiile cu privire la acordarea subvenţiei energiei termice vor continua şi în perspectiva definitivării de către Guvern a proiectului bugetului de stat pentru anul 2022. 

„Pentru eficientizarea sistemelor de termoficare, am discutat despre modalităţile prin care producţia şi distribuţia energiei termice în sistem centralizat vor putea fi preluate în coordonare unitară, în subordinea primăriilor. 

Totodată, am discutat şi despre soluţii viabile de modernizare şi eficientizare a sistemelor de termoficare, prin creşterea accesului primăriilor la fonduri europene alocate prin Fondul de Modernizare”, a mai transmis ministrul Energiei.  

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite