Microsoft va aloca 2,9 miliarde de dolari în investiții pentru dezvoltarea IA și a securității cibernetice în Japonia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii vor fi folosiți și pentru deschiderea primului laborator Microsoft Research Asia la Tokyo, a informat Ministerul de Externe japonez.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Compania americană Microsoft va aloca 2,9 miliarde de dolari în investiții pentru dezvoltarea tehnologiilor de inteligență artificială (AI) în Japonia și extinderea cooperării în domeniul securității cibernetice. Potrivit Ministerului de Externe japonez, președintele Microsoft, Brad Smith, a declarat acest lucru în timpul unei întâlniri la Washington cu premierul japonez Fumio Kishida.

Președintele Smith a anunțat noi investiții de la Microsoft, inclusiv 2,9 miliarde de dolari pentru extinderea infrastructurii de cloud computing și inteligență artificială la scară largă în Japonia, pentru a deschide primul laborator Microsoft Research Asia la Tokyo și pentru a extinde cooperarea în domeniul securității cibernetice cu guvernul japonez,” a declarat Ministerul japonez de Externe într-un comunicat.

Kishida, la rândul său, a menționat că apreciază foarte mult rolul Microsoft în dezvoltarea inteligenței artificiale în Japonia.

Premierul japonez a sosit într-o vizită de stat în Statele Unite. El este însoțit de ministrul de externe, Yoko Kamikawa și de ministrul Economiei, Comerțului și Industriei, Ken Saito.

Kishida este programat să se întâlnească cu președintele american Joe Biden pe 10 aprilie, iar a doua zi este așteptat să țină un discurs în Congresul SUA. În plus, este planificat un summit trilateral cu participarea președintelui filipinez Ferdinand Marcos Jr. Aceasta este prima vizită de stat a unui prim-ministru japonez în Statele Unite în nouă ani. În 2015, Shinzo Abe a mai vizitat Statele Unite.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite