Mediul de afaceri solicită Guvernului consultări cu privire la proiectele incluse în PNRR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
afaceri plan birou femeie

Vrem să analizăm şi să discutăm cu Guvernul oportunitatea, impactul, urgenţa şi fezabilitatea reformelor şi proiectelor care vor fi incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a României, cadru ce va gestiona cheltuirea celor 30 de miliarde de euro de la Comisia Europeană pentru relansarea economiei, a anunţat, luni, Coaliţia pentru Dezvoltarea României.

Potrivit sursei citate, proiectele şi reformele trebuie să fie utile şi realiste şi să contribuie la repoziţionarea strategică a României, într-un lider regional, în domeniile în care există un potenţial crescut de dezvoltare, transmite Agerpres

”De conţinutul, dar şi de implementarea PNRR depinde viitorul românilor şi al României, fondurile disponibile prin acest mecanism reprezentând nu doar o şansă istorică de a recupera decalajele faţă de alte state europene, ci şi o oportunitate pentru România să devină un actor central în anumite domenii economice, la nivel european", menţionează  CDR într-un comunicat.

Astfel, CDR solicită consultări pe fondul măsurilor de reformă şi a investiţiilor propuse de ministere spre a fi finanţate prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, a obiectivelor de etapă asumate, precum şi ţintelor propuse şi a indicatorilor aferenţi, dar şi a modului de finanţare a măsurilor de intervenţie propuse.

"Înţelegem presiunea timpului şi lucrăm pentru a transmite propuneri ministerelor de linie. Consultările cu ministerele au avut loc, însă suntem îngrijoraţi şi dezarmaţi când remarcăm că, în anumite cazuri, nimic din ceea ce propunem nu este luat în seamă. Momentul acesta este extrem de important, de banii aceştia depinde supravieţuirea economiei româneşti şi nu ne permitem să îi pierdem. Nu vrem să bifăm consultarea, vrem să ne aşezăm la masa împreună cu Guvernul şi să propunem Comisiei Europene ceea ce este cu adevărat important şi de impact pentru România", a spus Dragoş Anastasiu, Coordonatorul CDR.

Conform acestuia, Coaliţia pentru Dezvoltarea României vrea să fie invitată să participe la întâlniri concrete de lucru cu Guvernul şi Ministerele.

CDR este o iniţiativă privată construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi şi reuneşte organizaţii cum sunt Camera Americană de Comerţ în România (AmCham), Camera Franceză de Comerţ în România (CCIFER), Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ şi Industrie Română-Germană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Confederaţia Patronală Concordia (CPC) şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Sursa citată, precizează că, membrii CDR contribuie voluntar cu resursele şi expertiza necesară formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri. De asemenea, companiile reprezentate de cele 25 de organizaţii de afaceri membre CDR angajează peste un milion de oameni şi generează aproximativ 50% din PIB. Scopul CDR este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul şi alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic şi de afaceri din România. 

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite