Marcel Boloș, șocat de ce a văzut la trezoreria Sectorului 3. Și-a făcut cruce și a spus de câteva ori „Doamne ferește” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a făcut vineri vizite la mai multe trezorerii din București.

Boloș în vizită la trezorerii FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Boloș în vizită la trezorerii FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Când a văzut în ce condiții se lucrează, cu imprimante casate, scaune aduse de acasă și birouri vechi de decenii, ministrul s-a închinat, invocând divinitatea.

La Trezorerie Boloș s-a dus cu cafea, după ce cu o zi înainte fusese invitat de către angajaţii instituţiei. La ANAF Sector 3, a găsit birouri din 1997, documente imprimate la o imprimantă casată. Angajatele i-au spus că scaunele și le-au cumpărat din banii de salariu.

”Nu pot să mai stau cu biroul ăsta, uitaţi-l cum arată. Este din 97, de la înfiinţarea Trezoreriei”, i-au spus angajatele dintr-unul dintre birouri.

”Scaunele sunt ale noastre. Sunt cumpărate de noi, să ştiţi”, au mai spus acestea.

”Nu pot să cred! Astea sunt lucruri pe care n-ar trebui să le văd în cea mai...”, a fost replica ministrului.

”Nu mai avem hârtie”, i-a semnalat o altă angajată.

”Cum nu aveţi hârtie, Doamne iartă-mă?!”, a mai spus ministrul. După care îşi face o nouă cruce: ”Doamne fereşte!”.

Nu sunt de acord ca angajaţii cu venituri foarte mari să primească şi diferite beneficii suplimentare, la care omul de rând nu ajunge nici să spere, afirmă ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Acesta a mers vineri la două trezorerii din Bucureşti, pe fondul protestelor spontane declanşate de angajaţii din Finanţe la nivelul întregii ţări.

La prima oră am fost acolo, am reuşit să ajung azi la două trezorerii din Bucureşti. În câteva minute holul s-a umplut de oameni, cu care am reuşit să stau de vorbă. Am putut să mă aflu în mijlocul lor şi să văd cum lucrează, să înţeleg provocările cu care se confruntă şi să împărtăşim câteva zâmbete pe parcurs. Două aspecte au fost de mare interes şi am vrut să fie clare: toţi îşi primesc salariile şi nu vor fi probleme cu plăţile; niciun angajat nu va fi în situaţia să dea examen pentru a-şi păstra postul. Un lucru cu care le-am spus însă că nu sunt de acord şi pe care îl voi susţine în continuare este ca angajaţii cu venituri foarte mari să primească şi diferite beneficii suplimentare, la care omul de rând nu ajunge nici să spere. Ei, fiind inima financiară a ţării, ştiu mai bine decât orice altă instituţie cât de necesară este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli şi încadrarea în deficitul bugetar asumat”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.  

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite