Lucrările la drumul expres Craiova-Piteşti, întârziate încă un an. Constructor: Cel puţin 10 muncitori demisionează zilnic VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Asociaţia Pro Infrastructură
Foto Asociaţia Pro Infrastructură

Drumul expres Craiova - Piteşti nu va putea fi terminat în acest an, după cum a declarat miercuri într-o conferinţă chiar constructorul care a câştigat licitaţia, precizând că cel puţin 10 muncitori demisionează zilnic.

Finalizarea tronsonului 1, între Craiova şi Balş, se amână cu încă un an. Deşi ar fi trebuit ca lucrările să se încheie în 2021, stadiul realizării lor e de abia 24%. Reprezentanţii firmei de construcţii au declarat, miercuri, că se confruntă cu lipsa de muncitori şi că în fiecare zi, cel puţin zece îşi dau demisia, scrie Digi24.

Deşi termenul de predare al tronsonului dintre Craiova şi Balş este decembrie 2021, constructorul a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu va fi posibil acest lucru şi că abia la finalul lui 2022 se va putea circula pe porţiunea respectivă.

Potrivit constructorului, lucrările sunt finalizate în proporţie de 24%, deşi potrivit contractului stadiul ar fi trebuit să ajungă la 70%.

La data de 10 iunie, Asociaţia Pro Infrastructură  reclama lentoarea cu care se derulează lucrările  pe Drumul Expres DX12, tronsonul 1, între Craiova si Balş

„În trecut italienii de la Tirrena Scavi au demonstrat capacitatea de a livra autostrăzi la timp, de exemplu pe A3 (Gilău) şi A1 (Timişoara-Lugoj), dar pe acest şantier evoluţia este dezamăgitoare. Ieri a fost semnată şi ultima autorizaţie de construire, aproximativ 3,3 km din totalul de 17. Se poate vedea cu uşurinţă la începutul filmării că suprafaţa respectivă are diverse culturi agricole nederanjate.

Fiindcă întreg lotul este acum autorizat, cerem antreprenorului ca în cel mai scurt timp posibil să-şi mărească mobilizarea semnificativ. Vara este excelentă pentru lucrări de terasamente, iar un constructor serios ar putea aşterne asfalt pe o mare parte din lot în acest an, şi ar deschide traficul anul viitor”, scria asociaţia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite