Listarea Hidroelectrica a stârnit interesul românilor: 2.640 de ordine de subscriere, emise până la ora 16

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2.500 de clienți au emis 2640 de ordine de subscriere vineri, până la ora 16,00, potrivit Casei de brokeraj Tradeville.

Sediul Hidroelectrica
Listarea Hidroelectrica a stârnit interesul românilor

După ani de așteptare, astăzi la ora 9 au început subscrierile la oferta publică de vânzare de acțiuni Hidroelectrica. Investitorii de retail pot subscrie la prețul de 112 lei pe acțiune, cu o subscriere minimă de 50 de acțiuni, echivalentul a 5600 lei.

În primele 5 zile lucrătoare cei ce subscriu beneficiază de un discount de 3% din prețul de ofertă.

Miriam Andrei, Director General TradeVille, a declarat: "Ne bucurăm că piață de capital din România a arătat un interes extraordinar pentru oferta publică Hidroelectrica. Este un semn pozitiv al evoluției mentalității investitorilor de retail, sunt multe voci în piață care consideră Hidroelectrica cea mai valoroasă și profitabilă companie a statului român. Suntem încântați și apreciem votul de încredere dat de investitori pentru serviciile TradeVille, avem deja experiența de aproape 3 decenii în a-i asista pe aceștia să subscrie gratuit la cele mai importante IPO-uri românești."

Valoare estimată a Hidroelectrica este între 42.3 și 50.4 miliarde lei, în funcție de intervalul de preț specificat în prospect, respectiv între 96 și 114 lei/acțiune.

Perioada de subscriere se va încheia pe 4 iulie la ora 12:00, iar admiterea la tranzacționare este estimată a începe pe 12 iulie. 17.39% din acțiunile pe care Fondul Proprietatea le are la Hidroelectrica vor fi scoase la vânzare.

Hidroelectrica este una dintre cele mai mari companii din România, deținută în proporție de 80% de statul român și 20% de către Fondul Proprietatea. Compania produce și furnizează energiei electrică, pe care o generează prin intermediul celor 187 de hidrocentrale și microcentrale pe care le administrează, și din segmentul de energie eoliană.

Miriam Andrei: "Suntem pregătiți, atât din punct de vedere tehnic cât și operațional, să susținem volumele extrem de ridicate din perioada următoare grație investițiilor semnificative pe care le-am făcut în ecosistemul tehnic TradeVille. Acest lucru ne conferă avantajul competitiv și beneficiul primordial pentru clienți: îi putem asista pe aceștia complet gratuit să subscrie la ceea ce poate fi cel mai mare IPO de pe BVB. De altfel, suntem gata de lansarea unui serviciu unic în peisajul de brokeraj în România, însă îl vom anunța după încheierea listării Hidroelectrica."

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite