Badea, despre listarea Hidroelectrica: Fiecare român poate deveni acționar. Interesul este foarte mare

0
Publicat:

Bogdan Badea, președintele directoratului Hidroelectrica, a anunțat vineri în contextul listării companiei că interesul este foarte mare, dar statul va rămâne acționar majoritar în continuare.

Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica
Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica

„Începând de astăzi, până pe data de 4 iulie toţi potenţialii investitori pot să îşi manifeste intenţia de a achiziţiona pachete de acţiuni la Hidroelectrica. Începând de astăzi fiecare român poate să fie acţionar la Hidroelectrica”, a declarat Bogdan Badea, vineri, într-o conferinţă de presă, precizând că 15% din acţiunile pe care Fondul Proprietatea le are la Hidroelectrica vor fi scoase la vânzare.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în şedinţa de joi, prospectul aferent ofertei publice de vânzare pentru un număr de până la 78.007.110 acţiuni, reprezentând 17,34% din numărul total al acţiunilor emise de Hidroelectrica, preţul de Ofertă fiind de 94 lei - 112 lei per acţiune, conform unui comunicat al ASF.

„Dacă cererea este una extrem de ridicată se poate majora acest plafon până la 20%. Dacă nu mă înşel cred că este cea mai mare tranşă de retail dintr-o listare făcută în România şi ne bucură foarte mult că Hidroelectrica uşor, uşor se întoarce către români într-o manieră mult mai directă, nu numai prin serviciile pe care le prestăm, ci şi prin oferirea acestei posibilităţi de a deveni acţionari şi de a fi parte din viaţa companiei”, a adăugat Badea.

În ultima perioadă, au avut loc nenumărate întâlniri cu potenţiali investitori, atât din zona investitorilor instituţionali din România, cât şi investitori instituţionali eligibili, practic de peste tot din lume.

Interesul este unul foarte mare, am avut multe feed-backuri pozitive. Sigur că efortul pe partea companiei nu s-a terminat, vom continua în cursul acestei săptămâni şi următoarea săptămână să avem întâlniri şi să discutăm cu toţi potenţialii investitori care doresc să facă parte din această ofertă publică iniţială, atât în România, cât şi în alte ţări”, a mai transmis Bogdan Badea.

La rândul său, directorul general al Franklin Templeton România - administratorul Fondului Proprietatea - Johan Meyer, a declarat vineri, în aceeaşi conferinţă de presă, că acţionarul majoritar va rămâne statul român.

Acţionarul majoritar va rămâne acelaşi şi anume statul român. Este o oportunitate extraordinară atât pentru acţionarii de retail din România, cât şi pentru acţionarii instituţionali din România şi internaţionali să devină parte directă a acestei companii prin participarea la această ofertă. Din discuţiile iniţiale avute cu potenţialii investitori am văzut că există foarte mult interes şi un entuziasm special din partea lor cu privire la tranzacţie”, a afirmat Johan Meyer.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite