Isărescu: În primele zile de mandat, cineva mi-a urat noroc în a conduce o bancă goală. Atunci m-am dus în seiful băncii să simt cu mâinile mele aurul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernatorul Mugur Isărescu povesteşte că, în primele sale zile de mandat, când rezervele valutare ale ţării erau epuizate, cineva i-a urat noroc în a conduce o bancă goală, motiv pentru care el s-a dus în seiful Băncii Naţionale pentru a atinge cu propriile mâini rezerva de aur a României, singura rezervă tangibilă a ţării din acele zile.

„În primele zile ale mandatului meu de guvernator, cineva «m-a încurajat» cu următoarele cuvinte: «Bun venit şi noroc să conduceţi o bancă goală!». Din nefericire, necazurile din primul an postcomunist practic au epuizat rezervele valutare ale ţării în nouă luni. Mărturisesc că atunci am simţit nevoia să mă duc în seif şi să simt cu mâinile mele lingourile de aur – ultima rezervă tangibilă a României în acele zile – pentru a-mi recăpăta încrederea că situaţia economică destul de complexă putea fi abordată cu succes”, a povestit Mugur Isărescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

El reaminteşte faptul că, în decembrie 1990, rezervele de aur erau de 68,7 tone, în valoare de aproximativ 850 milioane de dolari. Acum, guvernatorul spune că este greu de crezut că acest lucru s-a întâmplat într-adevăr, mai ales acum când rezervele internaţionale ale României se ridică la aproximativ 38 miliarde de euro. În prezent, rezerva de aur este de 103,7 tone, cu o valoare de 3,835 miliarde euro. 

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite