Ion Ţiriac, ofertă de 100 de milioane de euro pentru 9 magazine. Ce s-a întâmplat „pe ultima sută”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă Adevărul
FOTO: Arhivă Adevărul

Omul de afaceri, Ion Ţiriac a făcut o ofertă de 100 de milioane de euro pentru a achiziţiona cele 9 magazine din România deţinute de unul dintre cele mai mari branduri pe piaţa de retail.

Potrivit publicaţiei Profit.ro, cele 9 magazine dorite de magnatul român aparţin gigantului german Metro.

Conform sursei citate, Ţiriac a fost în competiţie cu Portico Investments pentru această tranzacţie, însă ulterior şi-a retras oferta pe ultima sută de metri. Portico Investments a intrat în runda a doua de negocieri alături de alţi investitori, spune Profit.ro. 

Ion Ţiriac este unul dintre cei mai bogaţi români. În vârstă de 81 de ani, fostul jucător de tenis avea, la finalul anului 2020, o avere totală cifrată între 1,9 şi 2 miliarde de euro. În acest clasament, Ţiriac este depăşit doar de fraţii Pavăl, cu o avere de 2,1-2,2 miliarde, însă fostul tenismen a fost şi lider de mai multe ori.

Ion Ţiriac este proprietarul turneului de tenis de la Madrid, are afaceri în domeniul importurilor şi comerţului cu maşini, al asigurărilor şi în domeniul bancar, iar de cinci ani a deschis la Otopeni Ţiriac Collection, un muzeu al celor peste 170 de maşini de epocă din colecţia personală.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite