Guvernul promite Autostrada Târgu Neamţ-Iaşi în patru ani

Guvernul promite Autostrada Târgu Neamţ-Iaşi în patru ani

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, în deschiderea şedinţei de Guvern, că aprobă studiul de fundamentare pentru construcţia în parteneriat public-privat a Autostrăzii Târgu Neamţ-Iaşi.

„Aprobăm studiul de fundamentare al proiectul strategic de investiţii în parteneriat public-privat Autostrada Târgu Neamţ-Iaşi, vital pentru regiunea Moldovei”, a declarat Viorica Dăncilă.

Potrivit ei, valoarea totală a investiţiei este esimată la 1,2 miliarde euro, iar perioada de proiectare şi realizare a autostrăzii este preconizată să dureze 48 luni.

„Proiectul are în vedere realizarea a 68 km de autostradă, iar efectele economice de atragere a investiţiilor în această zonă, dar şi sociale sunt evidente, mai ales că autostrada se racordează la drumul de mare viteză Bucureşti-Suceva, aflat în pregătire la Ministerul Transporturilor”, a precizat premierul.

Dăncilă a menţionat că, la începutul lunii aprilie, proiectul va fi oferit investitorilor care doresc să îşi asume proiectarea şi construcţia acestei autostrăzi.

Porţiunea Târgu Neamţ-Iaşi face parte din Autostrada Unirii, care va lega Transilvania de Moldova. Cealaltă jumătate, Târgu Mureş - Târgu Neamţ, a fost preluată de CNAIR, care a lansat un contract pentru studiul de fezabilitate al porţiunii prin munţi. 

Autostrada Târgu Mureş – Targu Neamt - Iaşi–Ungheni, din care face parte si tronsonul ce face obiectul studiului de fundamentare, Târgu Neamţ – Iaşi, va străbate judeţele Mureş, Harghita, Neamţ şi Iaşi şi va avea o lungime totală de aproximativ 320 de km.

Citeşte şi:

Autostrada Târgu Neamţ - Iaşi. Cât va costa, când va fi gata construcţia în parteneriat public-privat şi ce taxă vor plăti şoferii

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările