Delegaţie BERD în România. Instituţia vrea să îşi majoreze investiţiile în ţara noastră

Delegaţie BERD în România. Instituţia vrea să
îşi majoreze investiţiile în ţara noastră

O delegaţie la nivel înalt a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a sosit luni în România şi vor purta discuţii cu autorităţile, în următoarele trei zile, pe modalităţi de intensificare a finanţării BERD în România.

Delegaţia la nivel înalt a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare este condusă de Jurgen Rigterink, Prim Vice-Preşedinte şi Alain Pilloux, Vice-Preşedinte Banking.

Prim vice-preşedintele Rigterink a declarat: „BERD va continua să investească în România, inclusiv prin finanţări corporative, parteneriate public-private sau finanţări de tip project finance în infrastructură, în privatizarea companiilor de stat şi sustinerea întreprinderilor mici şi mijlocii. Aştept cu nerabdare discuţiile cu guvernul, referitoare la reformele privind mediul de afaceri, pentru a debloca potenţialul investiţional al României.

Instituţia anunţă că discuţiile se vor axa pe climatul investiţional, pe modalităţi de intensificare a finanţării BERD în România, pe dezvoltarea infrastructurii şi pe atragerea investiţiilor străine în ţară.

BERD precizează că vizita va oferi ocazia de a îl prezenta pe Mark Davis, noul Director Regional pentru România şi Bulgaria, care îşi va începe mandatul la 1 aprilie, 2019. Din delegaţie fac parte, de asemenea, Charlotte Ruhe, Director General pentru Europa Centrală şi de Est, şi Matteo Patrone, care a coordonat operaţiunile în România şi Bulgaria între 2015 şi 2018, numit de curând Director Regional pentru Europa de Est şi Caucaz.

BERD este principalul investitor instituţional din România, cu investiţii de peste 8,3 miliarde de euro. În 2018, banca a angajat peste 400 milioane de euro în diferite sectoare ale economiei româneşti.

Vizita de trei zile include întâlniri cu Primul Ministru, Viorica Dăncilă, cu Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi cu Guvernatorul Băncii Centrale, Mugur Isărescu. De asemenea, delegaţia BERD va purta discuţii cu reprezentanţii comunităţii de afaceri. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: