Consiliul Concurenţei a dat undă verde preluării activelor IAR Ghimbav de către Eurocopter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenţei a autorizat, ieri, operaţiunea de concentrare economică realizată prin dobândirea controlului de către Eurocopter România asupra activelor IAR Ghimbav aferente serviciilor de mentenanţă, reparaţii şi revizie generală pentru elicoptere militare.

Într-un comunicat al instituţiei se arată că „analiza efectuată de către Consiliul Concurenţei a ilustrat faptul că, deşi această concentrare economică cade sub incidenţa Legii concurenţei, nu ridică obstacole în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia şi, ca urmare, nu are ca efect înlăturarea, denaturarea sau restrângerea semnificativă a concurenţei".
Potrivit bzb.ro, Eurocopter România este un joint-venture între concernul Eurocopter şi IAR Ghimbav, partea străină deţinând 51% din acţiuni, si face parte din structura grupului European Aeronautic Defence and Space Company EADS N.V. Olanda. Grupul EADS este activ la nivel mondial în domenii precum producţia şi marketingul aeronavelor comerciale şi militare, echipamentelor de telecomunicaţii, sistemelor de apărare şi securitate, sateliţilor, lansatoarelor şi infrastructurilor orbitale.

Acţionarii companiei IAR Ghimbav au aprobat în luna iunie cedarea celor mai importante active către Eurocopter România, ca aport de capital. Potrivit decizie acestora, aprobată cu 79% din voturi, „se aprobă participarea IAR SA la majorarea capitalului social al Eurocopter România SA cu un aport în natură constând în terenuri, clădiri, mijloace fixe, pregătire de fabricaţie, documentaţia tehnică aferentă activităţilor de MRO pentru elicopterele IAR 316 B Alouette III şi IAR 330 Puma. Aportul IAR SA la creşterea capitalului social al Eurocopter România SA are valoarea de 3.259.000 euro şi reprezintă valoarea activelor aportate la Eurocopter România SA, în sumă totală de 3.533.000 euro (valoare rezultată din Raportul de Evaluare întocmit de Romcontrol SA), compensată cu suma de 274.500 euro ce constituie aportul neutilizat la capitalizarea iniţială a SC Eurocopter România SA (în loc de 10 ani, cum a fost prevăzut iniţial, se utilizează doar 7 ani), reprezentând dreptul rămas de uzufruct asupra clădirilor şi terenurilor aferente aportate în anul 2003 de către IAR la Eurocopter România".

Într-un comunicat al instituţiei se arată că „analiza efectuată de către Consiliul Concurenţei a ilustrat faptul că, deşi această concentrare economică cade sub incidenţa Legii concurenţei, nu ridică obstacole în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia şi, ca urmare, nu are ca efect înlăturarea, denaturarea sau restrângerea semnificativă a concurenţei”.
Eurocopter România este un joint-venture între concernul Eurocopter şi IAR Ghimbav, partea străină deţinând 51% din acţiuni, si face parte din structura grupului European Aeronautic Defence and Space Company EADS N.V. Olanda. Grupul EADS este activ la nivel mondial în domenii precum producţia şi marketingul aeronavelor comerciale şi militare, echipamentelor de telecomunicaţii, sistemelor de apărare şi securitate, sateliţilor, lansatoarelor şi infrastructurilor orbitale.

CITEŞTE ŞI:

Eurocopter cântă prohodul IAR Ghimbav

E oficial! Eurocopter deţine centrul aerospaţial de la IAR Ghimbav

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite