Înscrierile în „Casa Verde Fotovoltaice”, sabotate de hackeri: 3,6 milioane de cereri de pe tot globul

0
Publicat:

Site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a fost ţinta unui atac de tip DDoS (Distributed Denial of Service), fiind aproximativ 3,6 milioane de cereri de accesare, a informat instituţia.

Un hacker tastează informațiile pe un laptop
3,6 milioane de accesări s-au produs aproape simultan în ziua de vineri 9 iunie

"În data de 9 iunie 2023, site-ul instituţiei Administraţiei Fondului pentru Mediu, www.afm.ro a fost ţinta unui atac de tip DDoS (Distributed Denial of Service), fiind aproximativ 3,6 milioane de cereri de accesare din ţări precum: Thailanda, Hong Kong, China, India, Coreea de Sud, Bangladesh, SUA, Brazilia, Argentina, Yemen, Africa de Sud, Croaţia, Rusia, Ungaria şi Serbia. În urma unei analize interne, s-a stabilit faptul că atacul nu viza obţinerea de informaţii şi date despre proiectele şi programele Administraţiei Fondului pentru Mediu, ci s-a dorit sabotarea Programului Casa Verde Fotovoltaice", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, infrastructura informatică pusă la dispoziţie de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice a rezistat atacului cibernetic şi programul s-a desfăşurat în condiţii normale. Astfel, 10.620 de persoane fizice din Regiunea Sud - Est, din judeţele: Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea au putut să îşi depună dosarele de finanţare şi au epuizat bugetul de 212,4 milioane de lei alocat acestei regiuni în 6 minute.

"Având în vedere tentativa de sabotaj care a avut loc în data de 9 iunie 2023 şi pentru a preîntâmpina alte eventuale atacuri cibernetice ce pot avea ca scop sabotarea programului, conducerea Administraţiei Fondului pentru Mediu şi a Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor a luat decizia de a permite doar IP-urilor din Europa să mai poată accesa platforma depunerefotovoltaice.afm.ro pentru a încărca dosare de finanţare în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice", se mai precizează în comunicat.

De asemenea, înscrierile în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice vor continua conform calendarului publicat pe site-ul instituţiei şi în data de 14 iunie 2023, ora 10:00, persoanele fizice din Regiunea Sud-Muntenia, din judeţele: Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman îşi vor putea depune dosarele de finanţare în limita bugetului alocat regiunii, în valoare de 280,9 milioane lei. 

Înscrierile pentru Regiunea Sud-Est în Programul Casa Verde Fotovoltaice s-au încheiat vineri în primele 6 minute, potrivit informațiilor furnizate de AFM.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite