Incendiu devastator în portul Iskenderun din Turcia. Imagini apocaliptice cu fumul gros VIDEO

0
Publicat:

Cutremurele de ieri din Turcia au provocat un incendiu de proporții în portul Iskenderun, autoritățile străduindu-se de mai bine de 24 de ore să îl stingă.

Coloana de fum provocată de incendiul puternic din portul Iskenderun
Coloana de fum provocată de incendiul puternic din portul Iskenderun. Foto The Guardian

Incendiul din portul Iskenderun de la Marea Mediterană continuă pentru a doua zi, relatează The Guardian.

Imaginile transmise de televiziuni au arătat fum gros, negru, care se ridică deasupra unor containere în flăcări. Din primele informații, acestea s-au răsturnat în urma cutremurelor de luni.

De altfel, imagini cu proporțiile incendiului din portul turcesc din sudul țării au fost distribuite și pe rețelele de socializare. Se pot vedea un nor uriaș de fum, dar și flăcări ce au învăluit containerele depozitate acolo.

Conform sursei citate, agenţia de ştiri Anadolu a anunțat că o navă a pazei de coastă turceşti sprijină eforturile de stingere a incendiului.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a zguduit în zorii zilei de luni partea central-sudică a Turciei și a afectat totodată nord-vestul Siriei. Acest seism, cel mai grav din ultimii aproape 25 de ani în Turcia, a fost urmat de altele două, cu magnitudini de 6,7 și 7,5. Ankara a cerut ajutor internațional. Ultimul bilanț cunoscut este de 5.021 de morți și peste 20.000 de răniți în Turcia și Siria.

Cel puțin 100 de replici cu magnitudinea de 4,0 sau mai mare au avut loc de la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care a lovit luni dimineață sudul Turciei, potrivit Serviciului geologic al Statelor Unite.

Pe măsură ce timpul de la cutremurul inițial se prelungește, frecvența și magnitudinea replicilor tind să scadă, scrie edition.cnn.com.

Cu toate acestea, replicile de peste 5,0 - 6,0 sunt încă susceptibile de a se produce și aduc un risc de deteriorare suplimentară a structurilor compromise de cutremurul inițial. Acest lucru aduce o amenințare continuă pentru echipele de salvare și supraviețuitori.

Replicile se întind pe o distanță de peste 300 de kilometri de-a lungul zonei de falie care s-a rupt în sudul Turciei, orientată de la sud-vest la nord-est și care se întinde de la granița cu Siria până în provincia Malatya.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri