Importurile de Apple Watch în SUA vor fi interzise după ce administrația Biden a refuzat să se opună prin veto deciziei justiției

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administrația președintelui american Joe Biden a refuzat marți să se opună prin veto deciziei unui tribunal guvernamental de a interzice importurile de ceasuri Apple pe baza unei plângeri din partea companiei de tehnologie de monitorizare medicală Masimo.

foto ceasuri Apple Watch
Interzicerea importurilor de Apple Watch intră în vigoare după ce administrația Biden refuză veto-ul

Ordinul Comisiei americane pentru comerț internațional (ITC) va intra în vigoare la 26 decembrie, interzicând importurile și vânzările de ceasuri Apple care utilizează tehnologia de citire a nivelului de oxigen din sânge care încalcă un brevet. Apple a inclus funcția de pulsoximetru în ceasurile sale inteligente începând cu modelul Series 6 din 2020.

Reprezentantul american pentru comerț, Katherine Tai, a decis să nu anuleze interdicția în urma unor consultări atente, iar decizia ITC a devenit definitivă la 26 decembrie, a precizat agenția în decizia sa.

Cu toate acestea, Apple poate face apel împotriva interdicției la Curtea de Apel pentru Circuitul Federal din SUA.

Compania a pus în pauză vânzările ceasurilor sale inteligente Series 9 și Ultra 2 în Statele Unite începând de săptămâna trecută. Interdicția nu afectează Apple Watch SE, un model mai puțin scump, care va continua să fie vândut. Ceasurile vândute anterior nu vor fi afectate de interdicție.

Masimo a acuzat Apple că i-a angajat salariații, i-a furat tehnologia de pulsoximetrie și a încorporat-o în popularul Apple Watch.

Un proces cu juriu privind acuzațiile Masimo la tribunalul federal din California s-a încheiat cu un proces nul în luna mai. Apple a dat în judecată separat Masimo pentru încălcarea brevetului la tribunalul federal din Delaware și a numit acțiunile legale ale Masimo o „manevră pentru a deschide calea” pentru propriul său ceas inteligent concurent.

O administrație prezidențială nu a mai pus veto la o hotărâre a ITC din 2013, când administrația președintelui Barack Obama a anulat o interdicție de import a iPhone-urilor și iPad-urilor de la Apple, în cadrul litigiului privind brevetele companiei cu Samsung.

În februarie, administrația Biden a ales să nu se opună prin veto unei interdicții separate de import a ceasurilor Apple, pe baza unei plângeri de încălcare a unui brevet din partea companiei de tehnologie medicală AliveCor. ITC a suspendat interdicția din alte motive.

Afacerea Apple în domeniul dispozitivelor purtabile, al casei și al accesoriilor, care include Apple Watch, căștile AirPods și alte produse, a adus venituri de 8,28 miliarde de dolari în al treilea trimestru al anului 2023, potrivit unui raport al companiei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite