Hackerii au furat date de la 37 de milioane de abonați T-Mobile din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parolele, codurile secrete, informațiile bancare și datele din documentele guvernamentale ale utilizatorilor au rămas însă neatinse.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Datele personale a aproximativ 37 de milioane de abonați ai operatorului american de telefonie mobilă T-Mobile au fost furate în urma unui atacului unui hacker, a transmis joi de  Associated Press, citând documente postate în baza de date a Comisiei pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA.

După cum informează agenția, piratarea sistemelor operatorului de telefonie mobilă a fost comisă la sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut și a devenit cunoscută abia pe 5 ianuarie. Ca urmare a unui atac cibernetic, hackerii au obținut acces la datele personale a 37 de milioane de abonați ai unui operator de telefonie mobilă, inclusiv adresele de facturare pentru utilizarea serviciilor de comunicații, numerele de telefon și datele de naștere. Parolele, codurile secrete, informațiile bancare și datele din documentele guvernamentale erau însă intacte.

Specialiștii companiei desfășoară o investigație internă în cooperare cu agențiile de aplicare a legii din SUA. Potrivit datelor preliminare, atacul cibernetic a fost de tipul o singură dată, hackerii neavând în prezent acces la sistemele operatorului. AP notează că T-Mobile a fost ținta mai multor atacuri cibernetice în trecut, inclusiv în 2018, 2019 și 2021.

T-Mobile este unul dintre cei mai mari abonați de telefonie mobilă din SUA. Aproximativ 110 milioane de abonați folosesc serviciile sale. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite