Guvernul va modifica ordonanța pe energie pentru a se alinia propunerilor europene

0
Publicat:

Guvernul va modifica ordonanța de urgență pe energie în cazul în care va fi nevoie de completări în acord cu noile măsuri care vor fi decise de Comisia Europeană în această săptămână, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă Foto Inquam Photo
Premierul Nicolae Ciucă Foto Inquam Photo

Orice problemă care va apărea după intrarea în vigoare a ordonanței și după ce, pe data de 9, vom avea decizia de la nivelul Comisiei Europene, urmează ca în funcție de aceste elemente noi de decizie să procedăm la completarea ordonanței de urgență a guvernului”, a transmis premierul.

El a afirmat că dorește ca săptămâna viitoare să aibă loc o întâlnire a comitetului de iarnă, în care să discute în detaliu măsurile pe care România trebuie să le aibă în vedere.

Practic, în acest moment, odată cu ordonanța de urgență aprobată săptămâna trecută, am reușit să echilibrăm pachetul de măsuri pentru a putea să gestionăm așa cum se cuvine asigurarea cu energie, menținerea costului final pentru consumatorii casnici și pentru IMM-uri și industria alimentară. De asemenea, cred că este important să subliniem din nou că cetățenii vulnerabili vor menține același cost la plata energiei și la plata gazelor. Asigurarea este cât se poate de clară. Nu cred că cetățenii trebuie să își facă probleme din acest punct de vedere”, a precizat Ciucă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite