Google îşi lasă angajaţi să lucreze de acasă cel puţin încă un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Google le va permite angajaţiilor să lucreze de acasă până cel puţin în iulie anul viitor, fiind cea mai mare firmă tehnologică ce se angajează într-o astfel de decizie pe o durată atât de mare de timp, ca urmare a pandemiei, scriu Wall Street Journal şi The Guardian.

Directorul executiv al companiei-mamă Alphabet Inc, Sundar Pichai, a luat decizia săptămâna trecută, după o dezbatere într-un grup intern de directori executivi pe care îl prezidează.

Google anunţa anterior că va începe redeschiderea mai multor birouri la nivel mondial încă din iunie 2020, însă cei mai mulţi angajaţi Google vor lucra de acasă până la sfârşitul acestui an.

Majoritatea companiilor tehnologice au angajaţi care lucrează de la distanţă de la începutul lunii martie şi mai multe şi-au exprimat planurile de a continua aceste politici la nesfârşit.

În mai, Twitter a anunţat că va lăsa angajaţii să lucreze de acasă „pentru totdeauna” dacă doresc acest lucreu, iar Facebook a spus că se aşteaptă ca cel puţin jumătate dintre angajaţii să lucreze de la distanţă pentru următorii cinci-zece ani.

Aceste anunţuri vin în condiţiile în care Covid-19 face ca birourile open scape să nu poată fi folosite în viitorul previzibil, obligând companiile din diverse industrii să reconfigureze birourile.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite