Germanii se vor spăla cu apă rece toată iarna. Ce alte măsuri au luat pentru reducerea consumului de energie

0
0
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Autorităţile din landul german Bavaria au convenit o serie de modalităţi pentru a reduce consumul de energie cu 15% în perioada august - martie, inclusiv prin coborârea termostatului în clădirile publice, pe măsură ce prima economie europeană se pregăteşte pentru noi reduceri ale livrărilor de gaze ruseşti, transmite Reuters.

Măsurile sunt în linie cu propunerea Comisiei Europene privind o reducere cu 15% a consumului de gaze la nivelul întregii Uniuni Europene, propunere care ar putea deveni obligatorie, dacă Rusia va înceta să mai livreze gaze.

Germania, care înainte de invadarea Ucrainei se baza pe Rusia pentru mai mult de jumătate din necesarul de gaze, este deosebit de vulnerabilă la o oprire a livrărilor ruseşti şi a înregistrat deja o diminuare semnificativă a aprovizionării, precizează Agerpres.

Potrivit unui program în cinci puncte aprobat marţi de Cabinetul landului Bavaria, clădirile publice vor trebui să fie încălzite la o temperatură de maximum 20 de grade Celsius iar apa de la baie nu va fi încălzită în timpul iernii. În plus, autorităţile vor opri lumina pe coridoarele clădirilor publice şi la exteriorul lor sau o va ajusta pentru a funcţiona numai în anumite intervale orare.

Călătoriile în interes de afaceri vor trebui evitate sau efectuate numai cu mijloacele de transport în comun iar angajaţilor li se va permite să lucreze de acasă, acolo unde este posibil. Angajaţii din sectorul public şi tehnicienii care se ocupă de întreţinerea clădirilor vor fi instruiţi cum să diminueze consumul de energie.

Obiectivul tuturor acestor măsuri adoptate în landul Bavaria este acela de a ajuta la umplerea depozitelor de gaze şi a proteja populaţia faţă de riscul unor întreruperi în aprovizionare la iarnă, când consumul atinge momentul de vârf, a precizat Cancelaria landului Bavaria.

„Din păcate, energia se reduce. De acea, Guvernul landului va face economii", a declarat premierul landului Bavaria, Markus Soeder, într-o postare pe Twitter. Soeder a adăugat că Germania are nevoie, în continuare, de idei care să se aplice la nivel naţional pentru a găsi alternative la combustibilii fosili ruseşti.

Luna trecută, Guvernul de la Berlin a dezvăluit un set de măsuri de economisire a energiei, după ce în luna iunie a fost activat cel de-al doilea nivel al planului de urgenţă destinat garantării aprovizionării cu gaze naturale. Planul de urgenţă are trei nivele: alertă, alarmă şi urgenţă. Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a activat deja primul nivel al planului de urgenţă la începutul lunii martie.

Agenţia Internaţională a Energiei a avertizat că Rusia ar putea să oprească complet livrările de gaze spre Europa şi de aceea continentul trebuie să se pregătească pentru acest scenariu.

Citeşte şi: Închideţi uşile, renunţaţi la cravată! Ce măsuri iau ţările europene pentru a economisi energie

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite