Florin Spătaru, la Dacia Mioveni: Industria a fost afectată de criza semiconductorilor, programul redus de lucru şi războiul din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dacia duster uzina mioveni

„Susţinem industria auto din România şi cautăm cele mai bune soluţii pentru depăşirea situaţiei dificile cu care aceasta se confruntă”, a declarat marţi ministrul Economiei, Florin Spătaru, aflat în vizită la Dacia Mioveni.

„Mă aflu aici pentru a discuta cu oamenii care muncesc la Uzina Dacia Mioveni. Am avut un dialog constant cu conducerea Dacia, dar am vrut să discut şi cu salariaţii. Ştiu că pentru depăşirea noilor provocări de ordin economic – financiar cu care se confruntă personalul de aici trebuie să avem în vedere mai multe aspecte, dar pentru moment am discutat cu Ministrul Muncii despre necesitatea prelungirii Kurzarbeit. Prioritatea noastră este să menţinem oamenii pe posturi”, a declarat Florin Spătaru, ministrul economiei în cadrul vizitei de lucru la Dacia Mioveni.

Ministrul economiei a răspuns invitaţiei celor de la Dacia de a vizita atât platforma de la Mioveni, mai exact cele trei uzine: Montaj Vehicule, Motoare H4,  Presaj – TGSE. Deşi afectată de restricţiile din perioada pandemiei şi de criza semiconductorilor, Dacia a fost unul dintre primii reprezentanţi ai industriei auto care a răspuns invitaţiei Ministerului Economiei în cadrul task-force-ului organizat la nivelul autorităţii centrale ca urmare a izbucnirii războiului din Ucraina, implicit a impunerii de sancţiuni împotriva Rusiei.

În acest context, discuţiile din cadrul vizitei s-au axat pe găsirea de soluţii de sprijin pentru Uzina Dacia Mioveni, care a fost nevoită în ultima perioadă să reducă programul de lucru sau chiar să întrerupă activitatea, ceea ce a dus la nemulţumiri în rândul angajaţilor.

„Industria auto este direct afectată de conflictul militar declanşat în Ucraina, dar şi de criza semiconductorilor, de criza de materii prime critice la care s-a adăugat criza pandemica şi cresterea preturilor la energie, dar mă bucur că cei de la Automobile Dacia si Renault Group au făcut eforturi pentru menţinerea activităţii companiei”, a declarat Florin Spătaru

În ceea ce priveşte măsurile pe termen lung, pentru depăşirea crizei semiconductorilor care afectează întreaga industrie auto, ministrul Spătaru a spus că Ministerul Economiei are în vedere o serie de măsuri pentru începerea exploatării de materii prime critice pentru producţia de semiconductori şi investiţii în microelectronică prin PNRR, proiect pentru care sunt alocate fonduri de 500 de milioane de euro prin Ministerul Economiei.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite