Filmele câștigătoare la Oscar au avut un succes răsunător: Cât au încasat peliculele în box office

0
Publicat:

Filmele nominalizate la premiile Oscar au avut încasări record, de sute de milioane de dolari în box office, depășind cu mult bugetul peliculelor.

foto premii Oscar
Filmele câștigătoare la Oscar au avut un succes răsunător

Filmul Oppenheimer, care a câștigat duminică șapte premii Oscar, a avut un buget 100 de milioane de dolari, conform IMDB. Succesul peliculei la box office a depășit toate așteptările criticilor, încasările din box office fiind de aproape un miliard de dolari, fapt ce a propulsat pelicula în topul celor mai de succes filme din anul 2023, potrivit screenrant.com.

Un alt film nomilanizat la premiile Oscar, care a și câștigat patru titluri la gala de duminică, a fost Poor Things. Bugetul peliculei a fost de aproximativ 35 de milioane de dolari, iar încasările au depășit și de această dată toate aștepările, filmul aducând câștiguri de circa 108 milioane de dolari, potrivit datelor publicate de IMDB, citate de boxofficemojo.com.

Însă, mai există și filme nomalizate care nu au avut un câștig financiar atât de însemnat, precum pelicula Barbie, care a câștigat în această gală doar un premiu Oscar. Filmul a avut un buget de 145 de milioane de dolari, iar bugetul pentru marketing l-a depășit și pe cel pentru filmări, ajungând la suma de 150 de milioane de euro. Cu toate acestea, filmul a avut încasări record în timpul de ecranizare, producând un profit de aproximativ 1,44 milioane de dolari.

Ce premii s-au câștigat

Potrivit CNBC, pelicula „Oppenheimer”, realizată de Universal Studios, a luat la gala Oscar șapte premii, inclusiv pentru cel mai bun film al anului. De asemenea, actorul din rolul principal, Cillian Murphy, a câștigat premiul pentru cel mai bun actor. Economedia vă prezintă date despre cât au costat și cât au produs câștigătorii de Oscar. 

Filmul „Poor Things”, produs de Disney și Searchlight, a obținut patru premii în cadrul ceremoniei, inclusiv pentru cea mai bună actriță, rolul principal al filmului fiind jucat de Emma Stone, cel mai bun machiaj și coafură, cel mai bun design de producție și cel mai bun design de costume.

În plus, filmul „Barbie” a avut și el un câștig în seara de duminică. Chiar dacă regizoarea filmului, Greta Gerwig, nu a luat marele premiu la categoria regie, filmul a obținut totuși o victorie pentru cel mai bun cântec original, cu „What Was I Made For?” de Billie Eilish și Finneas O’Connell.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite