Explicaţia Guvernului pentru tăierile din bugetul pe 2015: plata titlurilor executorii şi reducerea CAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta le-a cerut miniştrilor să explice tăierile bugetare
Victor Ponta le-a cerut miniştrilor să explice tăierile bugetare

Prim-ministrul Victor Ponta le-a cerut miniştrilor să explice că scăderile de bugete pentru 2015 se explică prin reducerea contribuţiilor sociale la angajator cu cinci puncte procentuale şi prin plata titlurilor executorii, fiind firesc să nu se regăsească în buget cheltuielile economisite.

"Acolo unde există - şi vă rog pe toţi miniştri să explicaţi acest lucru - pentru că, până la urmă, e datoria noastră să explicăm - acolo unde apar scăderi în diverse bugete, apar din două motive.
În primul rând, scăderea CAS cu 5 puncte procentuale se aplică şi la instituţiile publice, adică şi la cheltuielile noastre cu salarii se scad 5%, că plătim mai puţin CAS, nu doar privatul, ci şi instituţia publică.
Şi, de asemenea, titlurile executorii, hotărârile judecătoreşti pe care le-am plătit şi le plătim în continuare, e normal să nu mai apară în buget
", a arătat vineri premierul Victor Ponta.

Unde sunt scăderile

În seara zilei de vineri, Guvernul s-a reunit în cadrul unei şedinţe de aprobare a proiectului de buget pentru 2015.

Alocările bugetare pentru ministerele Sănătăţii, Culturii şi Administraţiei şi Internelor vor fi mai mici.

Din bugetul de stat, ministerele Muncii, Dezvoltării, Finanţelor, Fondurilor Europene, Agriculturii, Mediului, Transporturilor şi Economiei vor avea fonduri mai mari anul viitor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite