Eurostat: România a înregistrat una dintre cele mai mari scumpiri ale locuinţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţurile locuinţelor din România au crescut cu 3,1%, în al doilea trimestru din 2018, faţă de precedentele trei luni. Aceasta este cea de-a treia creştere semnificativă înregistrată printre statele membre ale Uniunii Europene, potrivit datelor Eurostat.

Mai precis, comparativ cu trimestrul anterior, cea mai mare majorare a preţurilor o raportează Slovenia, cu 4,2%, urmată de Malta cu 3,2%, în timp ce în Letonia şi România au crescut cu 3,1%. Singura scădere s-a observat la Croaţia, de -0,2%.

Totodată, comparativ cu primul trimestru din 2018, arată Eurostat, preţurile atât din UE, cât şi din zona euro s-au majorat cu 1,4%. 

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în trimestrul al doilea din 2018 preţurile locuinţelor au crescut cu 4,3% atât în zona euro cât şi în Uniunea Europeană. 

În rândul statelor membre ale Uniunii Europene, cea mai mare creştere privind preţurile locuinţelor în al doilea trimestru s-au înregistrat în Slovenia (+13,4%), Irlanda ( +12,6%), Portugalia (+11,2%) şi Ungaria (10,4%), în timp ce în Suedia şi Italia acestea au scăzut cu -1,7%, respectiv - 0,2%.

   

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite