Două bănci prezente în România au fuzionat. Ce trebuie să știe clienții

0
Publicat:

Două bănci prezente în România au fuzionat, după derularea unui plan ambițios de integrare, care vizează active de 1,6 miliarde de euro, se arată într-un comunicat al celor două entități.

Poză generică cu o bancă
Două bănci prezente în România au fuzionat

Echipele celor două bănci au lucrat cu dedicare și entuziasm pentru a asigura alinierea tehnică, operațională și de business, implementând un proces de migrare detaliat și fiabil.

Domnul Georgios Athanasopoulos, Director General al Vista Bankhttp://: “Finalizarea integrării Crédit Agricole Romania reprezintă un pas important pentru consolidarea Vista Bank în sistemul bancar din România, în linie cu strategia noastră de creștere accelerată. Am devenit o instituție bancară mai puternică, mai eficientă și mai competitivă, cu o capacitate sporită de a le oferi clienților noștri existenți și viitori servicii de calitate superioară și o experiență bancară îmbunătățită. Le spunem bun venit clienților și angajaților Crédit Agricole Romania în familia Vista Bank. Împreună suntem mai puternici, iar această fuziune aduce noi perspective și oportunități pentru toate părțile interesate - clienți, angajați, acționari, societate.”

Vista Bank va deține după fuziune active de 1,6 miliarde de euro, credite de 900 de milioane de euro și depozite de 1,4 miliarde de euro. Toți clienții băncii vor beneficia de o echipă mai puternică, o rețea teritorială mai extinsă și o gamă diversificată de produse și servicii.

Vista Bank este prezentă în România din 1998, fiind cunoscută anterior sub numele de Marfin Bank. Prin preluarea în iulie 2018 de către un nou acționar puternic, unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din sud-estul Europei, banca a cunoscut o importantă consolidare la nivel de business, management și strategie. 

Două bănci grecești și două fonduri de investiții voiau să cumpere Credit Agricole

În decembrie 2019, două bănci şi două fonduri de investiţii au notificat BNR că vor să cumpere sucursala din România a băncii franceze Credit Agricole, potrivit unor surse din mediul banca.

Este vorba despre două bănci greceşti, Alpha Bank şi Vista Bank, şi două fonduri de investiţii: JC Flowers, care deţine First Bank în România, şi Management Financial Group (MFG) din Bulgaria, un fond de investiţii din zona IFN-urilor, cu sucursale în regiunea Europei Centrale şi de Est.

După ce fondul de investiţii american JC Flowoers a dat de înţeles că se retrage din această tranzacţie, grecii de la Alpha Bank par să fie favoriţi în această tranzacţie, mai ales dacă francezii vor vinde la pachet sucursala bancară din România cu cea din Serbia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite