DN73 Braşov-Piteşti va fi reabilitat. CNADNR alocă peste 100 de milioane de lei pentru drumul turistic care duce la Râşnov şi Bran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul Braşov-Piteşti este de o mare importanţă turistică, fiind tranzitat de peste 15.000 de autoturisme în fiecare weekend FOTO: Adevărul
Drumul Braşov-Piteşti este de o mare importanţă turistică, fiind tranzitat de peste 15.000 de autoturisme în fiecare weekend FOTO: Adevărul

Pentru refacerea DN73 Braşov-Piteşti, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va aloca 111,26 de milioane de lei din bugetul acestui an. Reabilitarea drumului turistic, care duce la Râşnov şi Bran, este aşteptată de mai mulţi ani.

DN 73 Braşov Piteşti, cu are o lungime de 103,25 kilometri, este tranzitat, în fiecare weekend, de peste 15.000 de autoturisme, fiind de o mare importanţă turistică. Costul reparaţiei întregii şosele se ridică la 275,86 de milioane de lei, estimează CNADNR.

Până acum, CNADNR a înreprins lucrări numai în judeţul Argeş. Anul acesta, au fost alocaţi bani doar pentru refacerea porţiunii de drum care traversează Braşovul. Totodată, cele mai mari probleme se află pe o porţiune de 12 kilometri între localităţile Râşnov şi Bran. Aici şoseaua este plină de gropi, iar în ultimii ani au fost înreprinse doar plombări, , informează News.ro.

Termenul de finalizare a lucrărilor este 16 septembrie 2016, conform CNADNR.

În 2013 şi 2014, Bran a ratat de două ori obţinerea titulaturii de staţiune de interes naţional şi fonduri europene importante pentru dezvoltarea turismului, din cauza stării proaste a acestui drum.

Încă de acum şase ani, autorităţile locale din Râşnov şi Bran au depus cereri pentru refacerea drumului, însă abia anul trecut au fost obţinute fonduri europene.

Localităţile care obţin titulatura de „staţiune de interes naţional“ au întâietate la alocarea fondurilor guvernamentale pentru investiţii în turism, dar şi la accesarea fondurilor europene. De exemplu, Râşnov, care a devenit în 2013 „staţiune de interes naţional“, a primit 30 milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru dezvoltarea turismului. Şi Poiana Braşov, care este mult mai mică decât Bran, a beneficiat de 40 de milioane de euro pentru extinderea domeniului schiabil şi a devenit astfel cea mai modernă staţiune de schi din România.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite