Directorul CFR Călători: Nu-mi pot asuma subfinanțarea sistemului feroviar din ultimii 30 de ani

0
Publicat:

Directorul CFR Călători a transmis duminică, legat de accidentul feroviar produs în Gara Galați, că își asumă acțiunile sau inacțiunile angajaților săi, nu și subfinanțarea sistemului feroviar.

Două trenuri s-au ciocnit
Un grav accident feroviar a avut loc sâmbătă seara

 În legătură cu accidentul grav ce s-a petrecut în data de 25.03.2023, în stația Galați, la formarea trenului R 7576, care s-a soldat cu decesul unei colege și rănirea altor 3 persoane, Directorul General al CFR Călători, Traian Preoteasa, face următoarele precizări: „ Îmi voi asuma acțiunea sau inacțiunea oricărui angajat al CFR Călători, constatată de către organele de cercetare și care ar fi putut duce la evitarea acestei drame ce a cauzat decesul colegei noastre. Nu îmi pot asuma însă, subfinanțarea cronică a sistemului feroviar din ultimii 30 de ani! Profund îndurerat, transmit și pe această cale condoleanțe familiei îndoliate și întregul sprijin necesar în aceste momente de grea cumpănă!”

Potrivit IPJ Galați, sâmbătă, 25 martie, în jurul orei 19:19, la Gara CFR Galați a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinația Galați – Buzău.

Victimele au fost transportate la Spitalul de Urgență Galați.

Sunt patru persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio respirator și un bărbat care a rămas încarcerat, iar ulterior transportat la spital, precum și șeful de tren și mecanicul locomotivei. Femeia a răspuns manevrelor de resuscitare, stabilizată și transportată la spital. Intervin cei de la ISU Galați și polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați”, a transmis Poliția Galați.

În urma acestui accident conductorul de tren, o femeie de 53 a decedat la spital, la ora 21,20, după ce ar fi făcut cinci stopuri cardio-respiratorii.

Urmare accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în stația Galați, CFR Călători anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital. Inițial a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal”, a anunțat CFR, printr-un comunicat de presă.

Gina Basoc, de 53 de ani, este șefa de tren care și-a pierdut viața, sâmbătă seară, în urma accidentului feroviar produs în Gara CFR. Gina Basoc era din comuna Tudor Vladimirescu din Galați, a studiat Științe Juridice și Politice la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galați și avea o fetiță.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite