Diaspora Start Up: 76 milioane euro pentru românii din diaspora care vor să-şi deschidă o afacere în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
spirit antreprenorial foto wall street

Antreprenorii români care locuiesc în străinătate sau care s-au întors recent în ţară vor fi stimulaţi să deschidă o afacere în România prin programul Diaspora Start Up, care le pune la dispoziţie 76 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman (AM POCU), din cadrul MDRAPFE, a aprobat 32 proiecte în valoare de 76 milioane euro, prin Diaspora Start Up.

Astfel, cetăţenii români care au domiciliul în străinătate de minim 12 luni şi doresc să-şi înfiinţeze o afacere în România, pot accesa ajutorul de minimis în valoare maximă de 40.000 euro şi pot urma programe de formare antreprenorială (inclusiv de tip e-learning), prin intermediul administratorului schemei de antreprenoriat.

Propunerile au fost depuse în cadrul apelulului de proiecte POCU/89/3/7/„Creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană — Diaspora Start Up” de către administratorii de schemă de antreprenoriat (autorităţi publice locale, camere de comerţ, furnizori de servicii de formare profesională continuă, organizaţii sindicale şi patronale, asociaţii profesionale şi ONG-uri).

Lista proiectelor selectate este disponibilă pe site-ul www.fonduri-ue.ro, secţiunea POCU.

Diaspora Start-up face parte din Axa prioritară 3 - Locuri de muncă pentru toţi, Prioritatea de investiţii 8iii - Activităţi independente, antreprenoriat şi înfiinţare de întreprinderi, inclusiv a unor microîntreprinderi şi a unor întreprinderi mici şi mijlocii inovatoare, Obiectivul specific 3.7. - Creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri