Dăncilă, despre execuţia bugetară: Investiţiile au ajuns la 15,2 miliarde de lei în primele nouă luni ale anului, cu 25,7 la sută mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţiile au ajuns la 15,2 miliarde de lei în primele nouă luni ale anului, cu 25,7 la sută mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, intrând de asemenea în economie 9,4 miliarde de lei din fonduri europene, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

„Execuţia bugetară pe primele nouă luni arată atenţia acordată investiţiilor şi onorării angajamentelor Guvernului de a creşte veniturile populaţiei. Investiţiile au ajuns la 15,2 miliarde de lei, cu 25,7 la sută mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În această perioadă au intrat în economie 9,4 miliarde de lei din fonduri europene, şi mă refer la plăţi efectuate, o creştere cu 20 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat Dăncilă, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, potrivit News.ro.

Ea spune că execuţia bugetară reflectă, astfel, creşterile de salarii din educaţie şi sănătate acordate începând cu 1 martie, dar şi creşterea pensiilor.

„Suntem responsabili de finanţele publice, ne încadrăm în ţinta de deficit bugetar de până la 3 sută din PIB”, a precizat premierul.

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat primele nouă luni cu un deficit de 16,8 miliarde lei, 1,77% din Produsul Intern Brut (PIB), de peste două ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate marţi pe site-ul Ministerului Finanţelor.

În ianuarie-septembrie 2018, veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 205 miliarde lei, reprezentând 21,7% din PIB, sunt cu 13,6% mai mari, în termeni nominali, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite