Cum funcționează un sistem fotovoltaic cu stocare și ce avantaje are

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o perioadă în care costurile cu traiul de zi cu zi sunt mai mari, iar facturile la energia electrică cresc, una dintre cele mai cele mai la îndemână soluții este instalarea unui sistem fotovoltaic.

panouri fotovoltaice Ilustratie Enel AFM jpg

Un sistem fotovoltaic este format din următoarele echipamente principale:

• Panouri fotovoltaice: converteșc energia solară în energie electrică

• Invertor: convertește curentul continuu (DC) în curent alternativ (AC)

• Baterii de stocare: stochează energia electrică pentru utilizare ulterioară

• Cabluri și structură de susținere: conectează și susțin panourile solare și componentele sistemului.

Dintre elementele enumerate cel mai important este invertorului.

Acesta este un element esențial al sistemului fotovoltaic, care convertește curentul continuu (DC) produs de panourile solare în curent alternativ (AC), care este utilizabil în gospodării și în rețelele electrice. Invertorul monitorizează și reglează producția de energie, asigurând o funcționare eficientă și sigură a întregului sistem fotovoltaic.

Avantajele instalării unui sistem fotovoltaic sunt:

  • Reducerea facturilor de energie: prin producerea proprie de energie electrică, proprietarii pot reduce sau chiar elimina complet costurile cu energia electrică astfel încât factura de curent să vin pe zero.
  • Independență energetică: proprietarii devin mai autonomi în ceea ce privește necesitățile lor energetice, fiind mai puțin dependenți de rețeaua publică de energie; atunci când apar pene de curent, locuința utilizează energia electrică stocată în acumulatori și astfel proprietarii sistemului fotovoltaic pot utiliza în continuare echipamentele din locuința lor.
  • Protecția mediului: energia solară este o sursă de energie curată și regenerabilă, care nu generează emisii poluante și nu contribuie la încălzirea globală.
  • Valoare adăugată a proprietății: instalarea unui sistem fotovoltaic crește valoarea proprietății și poate atrage potențiali cumpărători interesați de economiile pe termen lung și de sustenabilitate.

Cum funcționează un sistem fotovoltaic (cu stocare)

Un sistem fotovoltaic convertește energia solară în energie electrică folosind panouri fotovoltaice, care sunt compuse din celule fotovoltaice. Acestea generează curent continuu (DC), care este apoi convertit în curent alternativ (AC) de către un invertor. Energia electrică poate fi utilizată imediat pentru a alimenta dispozitivele electrice din locuință (TV, frigider, etc.) sau poate fi stocată în acumulatori pentru utilizare ulterioară, când soarele nu strălucește sau în timpul vârfurilor de consum.

Vineri, Ecobat Energy a devenit furnizor oficial al echipamentelor DEYE -invertoare & acumulatori- în România, oferind consultanță pentru achiziţionarea invertorului necesar pentru fiecare proiect fotovoltaic în parte cât și suport tehnic dedicat instalatorilor și revânzătorilor, ulterior procesului de vânzare, în urma unui angajament financiar de peste 3 milioane de euro până la acest moment.

Cabinetul All-in-One DEYE GE-F60 de 61.44 kW este vedete echipamentelor fotovoltaice și a fost pus în funcțiune pentru a înccărcat 2 mașini Tesla.

Din punct de vedere tehnic principalele caracteristici ale Cabinetului All-in-One sunt:

• Potrivit pentru scenarii de încărcare/descărcare de până la 1C putere

• Suportă extinderea capacității de stocare până la 3.6MWh

• Sistem integrat de detectare a gazelor combustibile, detectare a fumului și senzor de temperatură, sistem de evacuare activă și alarmă de incendiu

• Temperatura optimă de funcționare sub 40°C Celsius

• Baterii cu Litiu Fier Fosfat (LFP), sistem integrat de stingere a incendiilor, cu aerosoli

• Sistem integrat de încălzire/răcire acumulatori (2100W încălzire - 1900W răcire)

DEYE este unul dintre liderii mondiali în producția și dezvoltarea echipamentelor fotovoltaice de înaltă performanță, oferind soluții inovatoare și fiabile pentru o gamă largă de aplicații. Prin asocierea cu DEYE, ECOBAT ENERGY își propune să aducă în România tehnologii de ultimă generație în domeniul energiei solare, susținând astfel tranziția către o economie verde și reducerea amprentei de carbon.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite