Cu cât s-ar putea ieftini alimentele de bază în urma intervenției Guvernului VIDEO

0
Publicat:

Guvernul a discutat joi propunerile de reducere a prețurilor pentru alimentele de bază, măsură care nu va afecta însă producătorii.

Coș gol de supermarket printre rafturi
Alimentele de bază se vor ieftini în perioada următoare

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că a primit deja răspunsul marilor lanţuri de magazine la propunerea Guvernului privind reducerea preţurilor la alimente de bază şi urmează să finalizeze un acord. „Vreau să subliniez foarte clar: va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români. Cred că românii merită din plin un asemenea gest sub forma unui efort comun al statului și al mediului privat”, a mai adăugat premierul Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a arătat că este vorba de pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume şi fructe proaspete şi a dat asigurări că va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români.

Aici ne referim la pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume şi fructe proaspete”, a mai spus premierul. ”Vreau să subliniez foarte clar, va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români. Cred că românii merită din plin un asemenea gest sub forma unui efort comun al statului şi al mediului privat”, a dat asigurări premierul Marcel Ciolacu. 

Oprea: Un produs pleacă cu 10 lei de la producător și ajunge la raft cu 22 lei

Ulterior, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, le-a explicat jurnaliștilor că reducerea prețurilor la alimentele de bază nu-i va afecta sub nicio formă pe producători.

„Încerc să vă explic cât pot de clar. Vor fi analizate toate prețurile de pe întreg lanțul de aprovizionare, de la producător, la procesator și tot așa până la raft. Și vă dau un exemplu: un produs pleacă de la producător cu prețul de 10 lei și ajunge să fie vândut de pe rafturile supermarketurilor cu 22 de lei. În urma reducerii de preț pe care o vom aplica în urma adoptării ordonanței, prețul va ajunge 16 lei. În urma dialogului vom vedea exact care sunt aceste produse și care vor fi prețurile finale”, a declarat joi ministrul Radu Oprea.

VIDEO min. 45

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite