Criza Blue Air: Peste 2.600 de români au cerut ajutorul MAE. Tarom aduce din Grecia încă 100 de pasageri

0
0
Publicat:

2.663 de români au făcut solicitări de repatriere către MAE, un nou zbor Tarom fiind planificat să aducă din Grecia alte 100 de persoane pe lângă cele 150 repatriate miercuri seară din Israel.

blue air

Numărul solicitărilor primite în CallCenterul MAE și la Misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României a ajuns joi, la prânz, la 2.663, au informat reprezentanții Ministerului de Externe.

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că o nouă cursă Tarom va decola joi seară, în jurul orei locale 21.30 către aeroportul Heraklion (Grecia) pentru repatrierea din insula Creta a aproximativ 100 de cetățeni români afectați de suspendarea zborurilor Blue Air.

Continuăm astfel seria curselor aviatice speciale care a început aseară cu aducerea în România a 150 de cetăteni români de la Tel Aviv (Israel). Vrem să asigurăm cetățenilor nostri cele mai bune și sigure condiții înapoi acasă”, a afirmat ministrul.

Executivul a aprobat alocarea sumei de 5 milioane de lei din fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor în vederea aducerii românilor blocaţi pe aeroporturi din străinătate ca urmare a anulării zborurilor de către compania Blue Air, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Anterior, premierul Nicolae Ciucă a declarat că 2.098 de cetăţeni români au apelat la serviciile consulare pentru a fi aduşi în ţară.

Ministerul Transporturilor şi compania TAROM răspund de modul de utilizare a acestor fonduri, urmând ca sumele rămase neutilizate să fie restituite la fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului.

Blue Air Aviation a anunţat marţi că suspendă până luni, 12 septembrie, toate cursele programate a pleca de pe aeroporturile din România, din cauza popririi tuturor conturilor companiei de către Ministerul Mediului, care pune compania în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite