Continuă seria de incidente cu aeronavele Boeing. Un avion a aterizat cu o piesă lipsă

0
Publicat:

O inspecție post-zbor a relevat lipsa unui panou de la un avion Boeing 737-800 care tocmai ajunsese la destinația sa din sudul Oregonului vineri, după ce a zburat din San Francisco.

Avionul Boeing 737-800 a aterizat fără un panou exterior
Avionul Boeing 737-800 a aterizat fără un panou exterior FOTO Wikimedia commons

Acesta este ultimul incident dintr-o serie de evenimente recente în care au fost implicate aeronavele fabricate de companie, potrivit AP.

Zborul United 433 a plecat din San Francisco la ora 10:20 și a aterizat la Aeroportul Internațional Rogue Valley-Medford din Medford puțin înainte de prânz, conform FlightAware.

Directorul aeroportului, Amber Judd, a declarat că avionul a aterizat în siguranță fără incidente și că s-a descoperit că panoul exterior lipsea, în timpul unei inspecții post-zbor. Nu s-au raportat răniri.

Aeroportul a oprit operațiunile pentru a verifica pista și zona aeriană în căutarea de resturi, a spus Judd, dar nu s-a găsit nimic.

Un purtător de cuvânt al United Airlines a declarat prin e-mail că zborul transporta 139 de pasageri și șase membri ai echipajului, și că nu a fost declarată nicio urgență pentru că nu a existat nicio indicație a daunelor în timpul zborului.

"După ce aeronava a fost parcată la poartă, s-a descoperit că lipsește un panou extern", a spus purtătorul de cuvânt al companiei aviatice.

"Vom efectua o examinare amănunțită a avionului și vom efectua toate reparațiile necesare înainte de a reveni în serviciu. Vom efectua și o anchetă pentru a înțelege mai bine cum s-a produs această daună", a continuat acesta.

Administrația Federală a Aviației a declarat, de asemenea, că va investiga.

Panoul lipsă era pe partea inferioară a aeronavei, acolo unde aripa se întâlnește cu corpul, chiar lângă trenul de aterizare, a spus United.

Aeronava a făcut primul său zbor în aprilie 1998 și a fost livrată Continental Airlines în decembrie același an, conform FAA. United Airlines o operează din 30 noiembrie 2011. Este un 737-824, parte a seriei 737-800 care a fost precursorul modelului Max.

Boeing a declarat, de asemenea, prin e-mail, că va amâna comentariile către United despre flota și operațiunile operatorului.

În ianuarie, un panou care astupa un spațiu lăsat pentru o ușă de urgență suplimentară s-a desprins de pe un avion Boeing Max 9 în aer la scurt timp după ce un zbor al Alaska Airlines a decolat de la Portland, lăsând o gaură mare și forțând piloții să facă o aterizare de urgență. Nu au fost raportate răni grave.

Supapa ușii a fost găsită în cele din urmă în curtea din spatele unei școli secundare din sud-vestul Portlandului, împreună cu alte resturi din zbor răspândite în apropiere. Departamentul de Justiție a inițiat o anchetă penală.

Pe 6 martie, vaporii detectați în cabina zborului Alaska Airlines Boeing 737-800 cu destinația Phoenix i-au determinat pe piloți să se întoarcă la aeroportul Portland.

Aeroportul din Portland a declarat că pasagerii și echipajul au observat aburii și că zborul a aterizat în siguranță. Șapte persoane, inclusiv pasageri și membri ai echipajului, au solicitat evaluări medicale, dar nimeni nu a fost spitalizat, au declarat oficialii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite