Consiliul Concurenţei investighează modul în care companiile aeriene stabilesc prețurile biletelor de avion

0
Publicat:

Consiliul Concurenţei anunță că a declanşat o analiză care vizează modul în care companiile aeriene stabilesc nivelul preţurilor biletelor de avion pentru rutele care au plecare din România.

Aeronavă Tarom Arhivă
Aeronavă Tarom Arhivă

”Consiliul Concurenţei a declanşat în această săptămână o analiză sectorială care vizează modul în care companiile aeriene stabilesc nivelul preţurilor biletelor de avion pentru rutele care au plecare din Romania. Am decis să demarăm acest studio în contextul ieşirii Blue Air de pe piaţă şi a renunţării Tarom la operarea unor curse aeriene”, a declarat, sâmbătă, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, conform news.ro.

În cadrul studiului, autoritatea de concurenţă va analiza structura pieţei serviciilor de transport aerian de călători din România, precum şi mecanismele de funcţionare ale acesteia.

Decizia vine în contextul creşterilor mari ale preţurilor biletelor de avion practicate de către companiile aeriene, odată cu ieşirea Blue Air de pe piaţă şi a renunţării Tarom la operarea unor curse aeriene.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite