Conacul din România al unui fost ministru din Imperiul Austro-Ungar, scos la vânzare

0
Publicat:

Un conac cu istorie de 120 de ani, care a aparținut fostului ministru al Comerțului din Imperiul Austro-Ungar, contele Zichy Ferenc, a fost scos la vânzare.

image

Romania Sotheby’s International Realty anunță listarea spre vânzare a conacului contelui Zichy Ferenc din Abrămuț, jud. Bihor, la prețul de 495.000 de euro.

Proprietatea, construită în 1899 la inițiativa contelui Zichy Ferenc, fost Ministru al Comerțului din Imperiul Austro-Ungar, a fost dăruită fiului său Tivadar.

Conacul are o suprafață construită de 358 mp, beneficiind de 6 camere, 3 băi și o pivniță, situată la subsol.

image

Cerdacul generos este elementul care înnobilează clădirea, construcția sa din lemn fiind concomitent rustică și elegantă. La interior, mobilierul din lemn masiv reflectă atmosfera sfârșitului de secol XIX, iar elementele artistice, precum pianina, vin în completare cu un plus de eleganță. Proprietatea se bucură însă de tot confortul necesar, beneficiind printre altele de electricitate, încălzire centrală și panouri solare pentru apă caldă.

image

Domeniul are aproape 8 hectare

Domeniul dispune și de 7,8 hectare de teren (dintre care 1,28 ha intravilan și 4.8 ha arabil). Pe teren sunt plantate 30 de soiuri de trandafiri, o livadă de pomi fructiferi, dar și culturi de căpșuni, coacăze, mure și zmeură.

Există numeroase motive pentru care această proprietate poate reprezenta o oportunitate de achiziție. Pe lângă amprenta istorică de care beneficiază, imobilul, care poate avea scop rezidențial sau turistic, poate fi întrebuințat și pentru potențialul său agricol sau de vânătoare”, a declarat Constantin Prisecaru, Managing Partner, Romania Sotheby’s International Realty.

Conacul contelui Zichy Ferenc din Abrămuț, jud. Bihor
Conacul contelui Zichy Ferenc din Abrămuț, jud. Bihor

Astăzi proprietatea este cunoscută și drept Conacul Hajas, după numele proprietarilor actuali, însă în titlul de proprietate este denumit Castel. A fost cumpărat în 2010 și restaurat conform planului original, păstrându-se tâmplăria originală.

Compania de consultanță imobiliară din România este specializată în promovarea și tranzacționarea proprietăților istorice și artistice, parte a patrimoniului identitar românesc: palate, castele, conace și vile vechi de secole. Compania are o abordare 360 în tranzacționarea proprietăților, oferind servicii de evaluare, documentare, consultanță, promovare și beneficiind de know-how în resurse de finanțare, cadrul legislativ, restaurare șamd.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite