Compania Vast Resources a crescut producţia de cupru la cariera Mănăilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania minieră britanică Vast Resources anunţă că a înregistrat, în luna iulie, o creştere cu 19-21% a calităţii minereului de cupru extras de la cariera Mănăilă din judeţul Suceava, precum şi a cantităţii extrase.

Creşterea a avut loc pe fondul implementării noilor tehnici de separare a concentratelor, după ce, la începutul lunii, compania a avut probleme din cauza inundaţilor cauzate de ploi. Vast Resources a anunţat, anul trecut, preluarea minei din judeţul Suceava, cu resurse estimate la 1,8 milioane de tone, în special cupru şi zinc.

Firma a anunţat, la începutul acestui an, investiţii de aproape şapte milioane de dolari în cele două mine pe care le controlează în România: Băiţa Plai, în judeţul Bihor, cumpărată în 2014, şi Mănăilă.

„La mai puţin de o lună de la implementarea noilor tehnici de separare a concentratelor, Vast Resources înregistrează primele creşteri, calitative şi cantitative. Cu toate că la începutul lunii am întâmpinat dificultăţi din cauza inundaţilor cauzate de ploi, compania a investit în repararea drumurilor şi în curăţarea şi scoaterea apei din carieră”, a declarat preşedintele şi directorul executiv al Vast Resources România, Andrew Prelea, potrivit News.ro.

Compania susţine că a atins ţinta de a creşte cu 2,5% calitatea concentratului de cupru, la 19%, şi va putea aplica tehnici similare pentru concentratul de zinc.

„Prin începerea procesului de separare a zincului de concentratul de cupru, nivelul de zinc a fost redus la 3%, de la o medie de 12% din concentratul extras. În acest mod a fost maximizată valoarea celor două tipuri de minereu”, a mai spus directorul companiei britanice.

Compania Vast Resources a fost fondată la sfârşitul anului 2005, având ca obiect de activitate explorarea zăcămintelor minerale din Zimbabwe şi Africa de Sud. În mai 2013, Vast Resources şi-a extins activitatea în România. În luna iulie, mina de minereuri metalice de la Mănăilă a vândut 900 de tone de minereu concentrat, dublu faţă de media celorlalte luni, după investiţii importante efectuate în ultimul an, potrivit Vast Resources.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite