Compania britanică Vast Resources îşi propune dublarea capacităţii de producţie la mina Mănăila din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Companiile miniere au început să crească investiţiile în minele în care se exploatează metale
Companiile miniere au început să crească investiţiile în minele în care se exploatează metale

Compania minieră din Marea Britanie, Vast Resources a anunţat investiţii în dublarea capacităţii de producţie la mina Mănăila din judeţul Suceava şi va constinua lucrările de modernizare la mina Băiţa Plai din judeţul Bihor.

Vast Resources a început lucrări de modernizare la cele două mine încă de luna trecută, se arată într-un comunicat al companiei, preluat de Mediafax.

„Pentru ambele proiecte ne propunem să investim în echipamente şi tehnologii noi, dar şi training-uri pentru angajaţi. Astfel de operaţiuni presupun costuri de milioane de dolari şi ne dorim să le implementăm cu ajutorul unor furnizori români. Una dintre politicile companiei nostre este aceea de a utiliza, pe cât posibil, resurse locale“, a declarat Andrew Prelea, preşedinte şi director executiv al Vast Resources.

În cazul minei de la Mănăilă, Vast Resources îşi propune să construiască o instalaţie de flotaţie modernă şi un laborator chiar în apropierea ansamblului minier, care vor permite ca operaţiunile de exploatare să fie optimizate, astfel încât eficienţa acestora să crească, iar costurile de transport să scadă, mai arată comunicatul citat de Mediafax.

Lucrările de la Băiţa, din judeţul Bihor vizează  modernizarea pompelor, a lifturilor de acces în subteran şi galeriile minei. În paralel va fi modernizată şi infrastructura sistemelor de ventilaţie şi electrice.

Compania de explorare şi minerit vizează exploatarea materialelor polimetalice şi a investiţiilor pe termen lung se vor lua în considerare atât întreţinerea şi reabilitarea minelor precum şi sprijinirea comunităţilor din apropiere.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite