Comorile ascunse sub copaci: cât câştigă un bucureştean din vânătoarea de trufe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
newmoney

Considerate comori ascunse ale naturii, valoarea trufelor este des compa­rată cu cea a pietrelor preţioase. Din natură se hrăneşte şi businessul lui Radu Rughiniş, un antreprenor care a învăţat să caute banii la zeci de centimetri sub pământ.

De sute de ani, trufele sunt cel mai pre­ţios preparat din meniurile gurmanzi­lor rafinaţi. Au fost prezente vreme în­de­lungată şi în bucătăria românească, dar au dispărut în perioada comunistă. Pasionat de „arheologia“ culinară, Radu Rughiniş, proprietar al La Bottega del tartufo, încearcă acum să le rea­du­că în farfuriile românilor. „Vedem că pe vremea lui Carol I se foloseau trufe şi după aceea Casa Regală a început să folosească şi alte produse deosebite“, spune Radu Rughiniş, cu precizarea că utilizarea trufelor în me­niuri a fost aproape inexistentă după 1947.

Şi asta în condiţiile în care reţetele cu trufe erau prezente în cărţile de bucate de la jumătatea secolului al XIX-lea. Dovadă stă lucrarea „200 de reţete cercate de bucate, prăjituri şi alte trebi gospodăreşti“, prima carte românească de bucate cu reţete reunite de Mihail Kogălniceanu şi Costache Negruzzi, tipărită în grafie chirilică la Iaşi, în 1841.

Citiţi continuarea articolului pe www.newmoney.ro

Economie

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite