Comisia Europeană îndeamnă România şi Grecia să transpună Directiva de modificare privind eficienţa energetică

0
0
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Comisia Europeană a decis, joi, să trimită avize motivate Greciei şi României pentru netranspunerea Directivei de modificare privind eficienţa energetică în ordinea lor juridică naţională.

Potrivit datelor transmise de CE, directiva urmăreşte să stabilească un cadru comun de măsuri de promovare a eficienţei energetice şi stabileşte un obiectiv obligatoriu de eficienţă energetică pentru UE pentru 2030 de cel puţin 32,5 %. 

„Statele membre au avut obligaţia ca, până cel târziu la 25 octombrie 2020, să asigure intrarea în vigoare a actelor cu putere de lege şi a actelor administrative necesare pentru a se conforma directivei.

Nici Grecia şi nici România nu au informat Comisia cu privire la dispoziţiile adoptate pentru a transpune directiva. 

Prin urmare, în noiembrie 2020, au fost trimise scrisori de punere în întârziere ambelor state membre, iar acum sunt trimise avize motivate, având în vedere că, până în prezent, Comisiei nu i-au fost comunicate măsuri de transpunere.”, au explicat reprezentanţii CE.

Conform acestora, în absenţa unui răspuns satisfăcător în termen de două luni, Comisia poate sesiza Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în privinţa acestor cazuri.

Mai multe - Economie

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite