Ministrul Finanţelor, după ce România a primit primii bani din PNRR: Vom lucra la o OUG pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizării fondurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a transmis, joi, după ce Comisia Europeană a transferat României primii bani din PNRR, că aceştia „trebuie puşi rapid la treabă în folosul comunităţilor din întreaga ţară”.

„Lucrăm pentru a folosi banii din PNRR în beneficiul românilor! Alături de construcţia bugetului pe 2022, care este principalul efort al momentului pentru echipa de la Ministerul Finanţelor, o altă prioritate este folosirea banilor din PNRR”, a scris Câciu pepagia sa de Facebook.

Acesta afirmă că o primă tranşă de 1,8 miliarde de euro din granturi a intrat deja în conturile BNR, urmând destul de repede şi un avans pentru partea de împrumuturi.

„De aceea, reprezintă o urgenţă construcţia unui cadru legal pentru a putea cheltui aceşti bani. Voi lucra împreună cu colegii de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene la elaborarea unei ordonanţe de urgenţă pentru a stabili circuitele financiare necesare utilizării acestor fonduri. Trebuie să punem rapid aceşti bani la treabă în folosul comunităţilor din întreaga ţară!”, a mai spus Câciu. 

Comisia Europeană a transferat, joi, României, 1,8 miliarde de euro sub formă de prefinanţare, reprezentând echivalentul a 13 % din totalul de granturi alocate acestei ţări în cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă. 

Plata de prefinanţare va sprijini demararea implementării măsurilor de investiţii şi de reformă cuprinse în Planul de redresare şi rezilienţă al României.

România va primi, pe parcursul planului său, un total de 29,2 miliarde euro, din care granturi în valoare de 14,2 miliarde euro şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde euro.

Citeşte şi: România primeşte primii bani din PNRR: Comisia Europeană a transferat prima tranşă de 1,8 miliarde euro

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite