Cîţu a publicat pe Facebook un grafic privind evoluţia cheltuielilor cu pensiile ca procent din PIB

0
0
Foto Facebook/Florin Cîţu
Foto Facebook/Florin Cîţu

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a publicat, joi seară, pe Fcebook, un grafic în care sunt prezentate cheltuielile cu pensiile şi evoluţia acestora ca pricent din PIB. Din graficul prezentat, reiese că în anul 2020, în timpul guvernării liberale, a fost alocat cel mai mare procent din PIB pentru pensii, 7,71%.

Florin Cîţu a postat pe Facebook un grafic privind cheltuielile cu pensiile pe bază de contributivitate din 2016 până în prezent. Acesta a publicat şi un mesaj prin care a lăsat de înţeles că cei mai mulţi bani ai fost alocaţi în timpul guvernării liberale, "Adevărul despre cheltuielile cu pensiile % din PIB", relatează news.ro.

Din grafic reiese faptul că în 2016 cheltuielile cu pensiile pe bază de contributivitate au reprezentat 6.76% din PIB. Anul următor a scăzut la 6.66% din PIB, după care în 2018 şi 2019 cheltuielile au fost de 6.61% din PIB. În anul 2020 s-a înregistrat cea mai mare creştere a cheluilelilor pentru pensii de 7.71% din PIB. Anul trecut procentul a scăzut la 7.54%, iar în 2022 procentajul alocat din PIB pentru cheltuielile pe pensii este de 7.48%.

Florin Cîţu a declarat, joi, că nu este de acord cu renegocierea PNRR, deşi cei de la PSD intenţionează să facă acest lucru. Preşedintele PNL a precizat că atunci când a avut loc formarea coaliţiei PSD-PNL, s-a stabilit să nu se revină asupra Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Din declaraţiile preşedintelui premier reiese faptul că o renegociere a PNNR ar însemna să fie aruncate la coş 30 de miliarde de euro. 

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat recent că menţinerea unui procent de 9.4 din PIB pentru bugeul de pensii nu ar fi în beneficiul românilor. Acesta a afirmat că PSD susţine renegocierea procentului din PIB alocat pentru bugetul de pensii. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite