Ciolacu: În sezonul estival, se va putea circula din Ilfov până în Constanța pe autostradă | VIDEO

0
Publicat:

Locuitorii din Ilfov și din București vor putea să circule direct pe autostradă spre Constanța începând cu data de 15 aprilie, constructorul dând garanții că lucrărilor vor fi finalizate până la acea dată, susține premierul Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă, demarată după vizita de lucru pe șantierul Autostrăzii A0 Sud, Lotul 1 Glina - Vidra.

foto a0 lot 2

„Undeva până în 15 aprilie vom da în circulație aproximativ 13 kilometri, cei șase care au fost finalizați până la sfârșitul anului trecut, plus cei șapte finalizați acum din Lotul 1 Glina-Vidra, asta însemnând că se circula pe 23,5 kilometri pe A0 Sud, urmând ca diferența de 10 km până în A2 să fie finalizați până la începutul acestei veri”, a delcarat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, în cadrul conferinței.

În plus, lucrările de pe Lotul 3 din A0 Sud, susține ministrul Transporturilor, pot fi finalizate până la sfârșitul verii sau începutul toamnei, deoarece mobilizarea pe șantier s-a îmbunătățit comparativ cu luna ianuarie. „Se văd progrese, lucrurile sunt în program”, a mai declarat Grindeanu.

Acesta a subliniat însă că marile investiţii în infrastructură se fac prin coordonarea mai multor instituţii.

Cu adevărat, dacă am fi avut şi un primar general care să lucreze şi cu Guvernul, şi cu Consiliul General, şi cu ministrul Transporturilor şi cu CNAIR şi cu preşedintele Consiliului Judeţean de la Ilfov...fiindcă marile investiţii în infrastructură nu se pot face de unul singur, se fac prin coordonare în aplicare. Eu sunt ferm convins că vom avea primar şi la Sectorul 1, primar nou, şi lucrurile încep să ia un contur, nu numai în ceea ce priveşte autostrăzile, dar şi o coerenţă şi o coordonare corectă la nivelul Capitalei”, a mai afirmat prim ministrul.

De asemenea, prin Autostradă de Centură, problemele referitoare la trafic, se vor remedia, iar traficul va fi mai fluid.

Este o problemă cu care ne confruntăm zi de zi, este o problemă care odată cu Autostradă de Centură se va rezolva în mare parte dar nu în totalitate”, a susținut președintele de Consiliu Județean Ilfov, Hubert Petru Ștefan Thuma.

Premierul Marcel Ciolacu a efectuat miercuri, alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, o vizită pe şantierul autostrăzii A0 Sud, Lotul 1 Glina - Vidra, pentru verificarea stadiului lucrărilor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite