China cump─âr─â aproape 300 de avioane Airbus

0
0
airbus fabrica foto shutterstock
Foto Shutterstock

Cele mai mari trei companii aeriene de stat din China au anunţat că vor să cumpere aproape 300 de avioane Airbus, aceasta fiind cea mai mare comandă de avioane făcută de transportatorii chinezi de la începutul pandemiei, transmite Reuters.

Air China ┼či China Southern Airlines au anun┼úat ├«n comunicate separate la burs─â c─â vor cump─âra fiecare 96 de avioane din familia A320neo, ├«n valoare de 12,2 miliarde de dolari la pre┼úuri de list─â.

China Eastern Airlines va cump─âra 100 de avioane de acela┼či tip, ├«n valoare de 12,8 miliarde de dolari, se arat─â ├«n comunicat.

Companiile aeriene majore primesc de obicei reduceri substanţiale la preţurile de listă, iar China Eastern a spus că reducerile sunt mai mari decât de obicei.

Acţiunile Airbus au crescut cu peste 3% în urma informaţiei, în timp ce acţiunile rivalului american Boeing au scăzut cu 1,2%.

Livr─ârile vor avea loc din 2023 p├ón─â ├«n 2027, cea mai mare parte fiind a┼čteptat─â din 2024.

Air China a spus c─â achizi┼úia sa va reprezenta o cre┼čtere cu 10,4% ├«n ceea ce prive┼čte capacitatea, ├«n timp ce China Southern se a┼čteapt─â la o cre┼čtere a capacit─â┼úii cu 13%.

China Eastern a declarat c─â noile avioane cu corp ├«ngust vor fi desf─â┼čurate ├«n mare parte pe rute interne ┼či pe zboruri c─âtre ┼ú─âri ├«nvecinate precum Japonia, Coreea de Sud ┼či Asia de Sud-Est.

Airbus a spus c─â comenzile au demonstrat un impuls pozitiv de redresare ┼či perspectivele prospere pentru pia┼úa avia┼úiei din China.

Companiile aeriene au spus că comenzile sunt supuse aprobării acţionarilor.

Industria aerian─â din China, care a fost lovit─â puternic dup─â ce autorit─â┼úile au ├«nchis mega ora┼čul Shanghai ├«n aprilie, ┼či-a revenit constant ├«n ultimele s─âpt─âm├óni.

De asemenea, sectorul a fost afectat de pr─âbu┼čirea mortal─â a unui avion Boeing 737-800 ├«n estul Chinei, ├«n martie, ucig├ónd 132 de persoane la bord, ├«n cel mai grav dezastru aerian din ultimii 28 de ani.

Avioanele 737 MAX, cele mai utilizate avioane Boeing, nu au reluat ├«nc─â zborurile comerciale ├«n ┼úar─â, chiar dac─â operatorii aerieni au efectuat zboruri de testare dup─â ce autoritatea de reglementare a avia┼úiei din China a ridicat un ordin de consemnare la sol la sf├ór┼čitul anului trecut.

├Änainte ca MAX s─â fie blocat ├«n urma accidentelor din Indonezia ┼či Etiopia, Boeing vindea un sfert din avioanele pe care le construia anual cump─âr─âtorilor chinezi, cei mai mari clien┼úi ai s─âi.

China este, de asemenea, ├«n proces de certificare a aeronavei sale C919 cu corp ├«ngust, care este de a┼čteptat s─â fie finalizat─â p├ón─â la sf├ór┼čitul acestui an.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite