CFR Călători are un nou şef, absolvent de studii postuniversitare de securitate naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ceferisti Foto CFR Calatori

Un nou şef a fost numit la CFR Călători, în locul lui Ovidiu Vizante, care a demisionat luna trecută, potrivit unor surse citate de Economedia.

Potrivit acestora, postul ar fi fost ocupat de Traian Preoteasa, fost director general al CFR Marfă.

Potrivit CV-ului său, Traian Preoteasa a fost director CFR Călători (2001-2005), director general adjunct al CFR Călători în 2005, director general al CFR SA în perioada 2005-2006, consilier la CFR SA (2006-2017), consilier al ministrului Transporturilor (2017-2018), director general interimar la CFR Marfă în perioada Guvernului Orban, director general adjunct al CFR SA.

El a mai făcut parte şi din consiliul de administraţie al unor companii de stat, precum Tarom.

Preoteasa a terminat liceul CFR Craiova, apoi Facultatea de Electrotehnica la Craiova, şi-a obţinut diploma de masterat de la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi Administrative, a făcut studii de apărare şi securitate naţională la Colegiul Naţional de Apărare, în 2005, şi şi-a luat doctoratul în inginerie mecanică, tot la Craiova.

Iniţial, el s-a angajat la Revizia de Vagoane din Craiova, iar cu timpul a ajuns director la principalele companii de cale ferată.

În 2011 Traian Preoteasa a făcut parte dintr-un lot de angajaţi ai CFR şi CNADNR (compania de drumuri şi autostrăzi) trimişi în judecată în dosarul gripei aviare, însă a fost achitat în faţa ultimei instanţe care a judecat cazul.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite