Ce chirii de lux plătesc ambasadorii şi angajatorii de top din corporaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul ambasadorilor, înalţilor diplomați, şi angajaţilor de top din corporaţii,care au închirat locuinţe de lux în Bucureşti, s-a dublat în primele cinci luni ale anului faţă de aceeaşi perioadă din 2011. Aceşti oameni alocă bugete destul de consistente pentru închirierea unei locuinţe, aşadar ei sunt dispuşi să dea şi 20.000 de euro pe lună pentru a locui într-o vilă, potrivit companiei de consultanță imobiliară D

DTZ Echinox a intermediat în primele cinci luni ale anului în curs tranzacții de închiriere pe segmentul rezidențial de lux a căror valoare cumulată depășește 500.000 de euro anual. Închirierile au înregistrat o creștere de 100% față de același interval al anului 2011.

Beneficiarii reședințelor au fost ambasadori, înalți diplomați, președinți și vicepreședinți de bănci și companii multinaționale, aceștia optând pentru penthouse-uri cu 3-4 dormitoare, situate în zona de nord a capitalei. Bugetele pentru închirierea unor astfel de proprietăți de top încep de la 4.000 de euro lunar și pot ajunge până la 10.000-12.000 de euro în cazul apartamentelor tip penthouse și până la 20.000 de euro pentru vile.

Ambasadele, băncile și marile companii multinaționale sunt cei mai activi clienți pe nișa închirierilor rezidențiale de lux. În cazul ambasadelor, procesul de ofertare și de selecție este cel mai îndelungat și formalizat, ajungând uneori la aproape doi ani.

„Pentru relocarea unui ambasador am lucrat un an și opt luni. Reședința se afla de peste 30 ani într-o vilă, iar relocarea într-un penthouse a necesitat îndelungi discuții, multiple comisii oficiale, modificări ale aspectelor de securitate și ale specificațiilor tehnice. Penthouse-ul pe care l-au ales are 450 de metri pătraţi utili și 400 de metri pătraţi de terase", a declarat Raluca Plaviță, senior residential consultant în cadrul DTZ Echinox.

În cazul diplomaților și al expaților din linia a doua, bugetele pentru reședințe se situează între 3.000 și 6.000 de euro, aceștia vizând de regulă apartamente cu 2-3 dormitoare, nemobilate. Oferta se regăsește cel mai adesea în zone precum Dorobanți, Kiseleff, Herăstrău, Nordului.

Piața rezidențială din București oferă astăzi un număr relativ limitat de reședințe de top - locație, suprafețe, finisaje și facilități de excepție - mai ales atunci când este vorba despre vile.

"O tendință recentă pe care am observat-o în rândul înalților diplomați este aceea de a se orienta dinspre clasicele vile către penthouse-uri moderne, care le oferă mai mult confort, spații ample, flexibil compartimentate și chiar terase și grădini mai generoase, de tip "rooftop". Am intermediat recent două astfel de relocări pentru doi ambasadori" a completat Raluca Plaviță.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite