Articol publicitar

Cât de mult au jucat românii la jocurile de noroc online în anul 2022?

Publicat:
Ultima actualizare:

Din momentul implementării în mediul online, jocurile de noroc au cunoscut un avânt fabulos. Numărul cazinourilor online  a crescut vertiginos de-a lungul anilor. Și producătorii de jocuri s-au înmulțit și au creat portofolii impresionante de jocuri cu care să își impresioneze jucătorii. Însă, atenția a fost captată cel mai mult de faptul că poți juca la orice cazino online chiar și de acasă. Astfel, nevoia de deplasare la una din agențiile stradale a fost eliminată.

carl raw dmc4sVdnSDs unsplash jpg

Progresia jocurilor de noroc în ultimii ani

Odată cu dezvoltarea acerbă a mediului online și oferta de jocuri a cunoscut o perioadă înfloritoare. În mediul online au început să fie promovate sloturi colorate ce conține caracteristici speciale, jocuri de masă precum ruleta, dar și să fie organizate adevărate campionate, cum sunt cele de poker.

La început, jocurile erau accesibile doar în săli. Astăzi, nu doar că este posibil să joci online, dar există posibilitatea de a juca direct de pe telefon sau tabletă. Acest fapt acordă jucătorului flexibilitatea de a juca din orice loc și în orice moment al zile. Aplicațiile mobile ale cazinourilor online permit conexiunea permanentă și rapidă la cont, la jocuri, dar și la promoțiile exclusive.

Cea mai mare creștere din industrie a venit odată cu oportunitatea de utilizare a dispozitivelor mobile. Însă și acest concept este depășit de altele mai noi. Utilizarea criptomonedelor ca și metodă de plată pare a fi începutul unei etape revoluționare în jocurile de noroc. Acum te poți folosi inclusiv de gadgeturi pentru a paria.

ONJN a devenit între timp cel mai important organism în reglementarea unei industrii aflată în continuă dezvoltare. Împreună cu ANAF, aceasta se asigură de respectarea regulilor de către cazinouri. Un cazino licențiat garantează premiile promise jucătorilor, deci nu își vor înșela clienții în vreun fel.

Cât de mult au jucat românii în 2022

Numărul de jucători la cazinourile online a crescut de la an la an și va continua să crească în continuare. La începutul anului 2022, pe piața din România existau aproximativ 16,79 de utilizatori ai internetului, din care aproximativ 28 de milioane de persoane dețineau un telefon mobil.

Într-un comunicat Agerpress, publicat la sfârșitul anului 2022, s-a evidențiat faptul că industria jocurilor de noroc generează peste 45.000 de locuri de muncă. Studiul a inclus analizarea percepției românilor față de jocurile de noroc, rezultând din acesta faptul că aproximativ 61% din jucători joacă din curiozitate și pentru a se distra.

Cifra de afaceri a cazinourilor online reflectă cât de mult s-a jucat în anul 2022 în România. De exemplu, în luna septembrie a anului trecut, s-a investit în publicitate o sumă de aproximativ 655.836 RON. Ținând cont că în medie cazinourile investesc cu aproximație 10% din cifra de afaceri în publicitate, atunci se pot deduce încasări de 6.558.360 RON.

În 2022 au existat cazinouri ce au avut încasări mari ce depășesc 500 de milioane de lei. Jocurile promovate de cazinouri continuă să atragă noi clienți, făcând din această industrie un domeniu cu o tendință accelerată de expansiune.

Loteriile și pariurile sportive sunt în topul preferințelor jucătorilor români. La nivel european, pariurile sportive sunt preferate în proporție de 41%, iar loteriile de aproximativ 15%. În anul 2022, profitul Loteriei Române a depășit pragul de 166 de miliarde de lei.

Campionatele de fotbal și turneele de tenis sunt rubrici vedetă în pariurile sportive, urmate de jocurile de păcănele și de cele de masă. Păcănele rămân cea mai bine dezvoltată categorie din jocurile de noroc, având o ofertă de jocuri foarte vastă și cuprinzătoare. Ofertele cazinourilor și bonusurile se pot juca la astfel de categorii, adresându-se noilor și vechilor jucători.

Impozitarea jocurilor de noroc: o taxă pe viciu agreată

Jocurile de noroc este una din principalele industrii care aduc sume mari la bugetul de stat. Începând cu 1 august 2022 legea impozitării veniturilor din jocurile de noroc a fost modificată. Prin urmare au fost introduse noi praguri de impozitare, mai mari și mai drastice decât cele inițiale.

Măsurile luate sunt favorabile statului, în felul acesta fiind colectați mai mulți bani din taxe. Impozitele sunt reținute de cazinouri direct din câștigul jucătorului, sumele fiind ulterior virate către stat. Legea a fost controversată în momentul oficializării sale, însă pare să fie un răspuns căutat de autorități.

Conform Romslot, din industrie sunt colectate anual taxe de aproximativ 900 de milioane de lei.

Concluzie

În anul 2022 s-a înregistrat o creștere a numărului de angajați din industrie, dar și a numărului de persoane care își creează cont pe platformele cazinourilor. Chiar dacă motivele jucătorilor sunt diferite, jocurile de noroc rămân o industrie abordată pe scară largă.

Așa cum se poate deduce și din nume, jocurile se bazează pe noroc. Unii jucători pot fi mai norocoși, alții mai puțin, însă această contradicție nu pare să fie un impediment pentru curioși. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite